BitMEX exploitant doneert $2,5 miljoen ter bestrijding van het coronavirus

HDR Global Trading Limited, de exploitant van de crypto-derivatenbeurs BitMEX, heeft zojuist $2,5 miljoen gedoneerd aan vier non-profitorganisaties, ter bestrijding van het coronavirus. Dit maakte BitMEX bekend in een blogbericht.

Aan welke vier non-profitorganisaties doneert de BitMEX exploitant?

Dit zijn als volgt:

  • Gates Philanthropy Partners
  • Nuclear Threat Initiative
  • OpenMined
  • Our World in Data

De non-profitorganisaties ontvangen ieder tussen de $300.000 en $1.000.000 dollar van de BitMEX-exploitant.

COVID-19

COVID 19 is bij meer dan 2,4 miljoen mensen gediagnosticeerd en het coronavirus is tot een pandemie verklaard. Meer dan 120.000 mensen wereldwijd zijn aan het virus gestorven.

Arthur Hayes, de CEO en mede-oprichter van HDR Global Trading Limited, zei hierover:

“We zijn toegewijd aan het zorgvuldig maken van subsidies en willen ervoor zorgen dat onze acties tijdens de COVID-19-crisis nu en in de toekomst de grootste impact kunnen hebben. We hebben daarom besloten om in totaal US $2,5 miljoen te schenken aan vier organisaties die een tastbaar verschil maken in de aanpak van COVID-19 en het verminderen van wereldwijde catastrofale biologische risico’s.”

Binance doneert ook

De BitMEX exploitant is niet het enige cryptobedrijf dat miljoenen heeft gestoken in de wereldwijde strijd tegen het coronavirus. Eerder doneerde zelfs de toonaangevende cryptocurrency exchange Binance $1 miljoen met de belofte om nog eens $2 miljoen te doneren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!