Altcoin analyse

Benelux Crypto: ICON (ICX) koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room).

Vandaag hebben we ICX op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

ICX/BTC 4-uur-grafiek

Bron: TradingView

ICX/BTC 4-uur-grafiek (uitgezoomed)

Bron: TradingView

Wanneer we op de 4-uur-grafiek kijken zien we dat we recentelijk zijn uitgebroken uit een falling wedge, in combinatie met een bullish divergence die op dit moment aan het uitspelen is. Dit nadat we de afgelopen dagen sideways op de 0.786 zijn bewogen.

Op de RSI zien we dat er een driehoekje was gevormd en dat deze ook is uitgebroken. De Mac-D beweegt al een tijdje neutraal tot positief. Tevens zien we de witte lijn, de EMA 200, die eerder als resistance (maar ook als support) heeft gediend. Wat opvalt is dat deze nu samenvalt met de fib 0.705 dus dat betekent dat we een sterke weerstand hebben in dat gebied.

Last but not least constateren we een mooie trend(line) die vanaf begin februari gaande is en waar we recentelijk van zijn gebounced.

ICX/BTC Daggrafiek

Bron: TradingView

Wanneer we de Fibonacci retracement nemen over een wat langere periode zien de support en resistance-levels er als hierboven uit. We zien dat we ook op de daily tegen een resistance aanzitten, namelijk de fib. 0.236.

Wat verder opvalt op de daily is dat ook hier de EMA-200 een rol als support heeft gediend en we er op dit moment boven bewegen. Ook naderen we de onderste band van de Bollinger Bands, in veel gevallen dient deze als support. De RSI beweegt neutraal en de Mac-D beweegt op dit moment in de bearish zone maar print vooralsnog géén grote bearish balkjes op de histogram.

Verwachting short/mid- term

Op het moment zijn we dus uitgebroken uit een short-term falling wedge en zullen we spoedig de fib 0.705 (4hr chart) / fib 0.236 (daily chart) testen. De EMA 200 van de 4-uur-grafiek valt overigens ook samen met deze resistances. Mocht het ICX lukken om een mooie 4-uur close, met toegenomen volume, te maken boven deze resistances, verwachten we een verdere stijging.

Mochten we een rejection krijgen op dit gebied verwachten we een pullback naar de gele support lijn/EMA-200 van de daily/onderste BB band en dan een mooie bounce. Op dit moment zijn wij in ieder geval wel bullish.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op het logo hieronder!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals ICX, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN