Ripple (XRP) en de geruchten over een samenwerking met Bank of America

Het is de Ripple (XRP) fans vast niet ontgaan, maar er circuleren geruchten over een potentiële samenwerking tussen de Bank of America (BoA) en Ripple. Een vooraanstaande leidinggevende bij de Bank of America werpt nieuw licht op de relatie van het bedrijf met Ripple.

Julie Harris, hoofd van global banking en digitale strategie bij Bank of America, heeft in de laatste Treasury Insights-podcast de samenwerking met Ripple bevestigd. Verder is ze erg lovend over de technologie van Ripple, en het bedrijf in het algemeen, voor het leveren van hoogwaardige diensten.

“Klantervaring, en die combinatie van high touch en high tech, is voor ons echt belangrijk in een groot focusgebied. Dus niet alleen de mogelijkheid, maar ook de feitelijke ervaring en het vermogen om dingen altijd en overal gedaan te krijgen, omdat we een 24-uurs samenleving zijn.”

Ripple zou volgens Julie Harris één van de meest geschikte kandidaten zijn om bedrijven te kunnen helpen om sneller, kosteneffectiever en efficiënter transacties uit te voeren.

Het gaat niet om ons platform en onze mogelijkheden, het gaat om jou als klant en de infrastructuur die je hebt en de mogelijkheid voor ons om te integreren, of dat nu is met platforms en mogelijkheden die we hebben gebouwd of partnerships die we hebben met Ripple of Swift. Dit zijn Fintechs waarmee we samenwerken. Ze hebben al onze striktheid op het gebied van wetgeving en naleving doorstaan ​​en we kunnen ons banking as a platform gebruiken om dat aan u te leveren.”

In 2016 werkte de twee bedrijven voor het eerst samen in een pilot. Vervolgens werkten de twee ondernemingen in 2019 opnieuw samen toen Bank of America zich bij een andere, door Swift georganiseerde, pilot aansloot. Deze pilot werd als succesvol beschouwd en er waren in totaal 22 bedrijven die deelnamen, waaronder JP Morgan, GE en Standard Chartered.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!