Benelux Crypto: XRP koers analyse

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room).

Vandaag gaan we de XRP koers bekijken. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

XRP/BTC 4-uur-grafiek

Bron: TradingView

Wanneer we op de 4hr chart kijken constateren we het volgende:

  • XRP/BTC bevindt zich sinds mid februari onder de resistance van de fib 0.618/0.65 en heeft sindsdien een aantal pogingen gewaagd om deze te doorbreken, maar vooralsnog zonder succes.
  • Wat verder opvalt is dat we mogelijk in een short-term downwards parallel channel terecht zijn gekomen.
  • Op de RSI zien we een break-out van een driehoekje en zullen we de trendline binnenkort weer testen.
  • De Mac-D ziet er positief uit. Na een W-patroon te hebben gevormd betreden we nu de bullish zone.

XRP/BTC daggrafiek

Bron: TradingView

Op het groter plaatje is het eerst dat opvalt een trendline die sinds begin november loopt en waar de XRP koers, in begin februari, uit is gebroken. We zien dan ook een klassiek voorbeeld van “resistance wordt support”. De RSI en Mac-d zien er beiden neutraal uit op dit moment. Veder constateren we geen bijzonderheden op de daily.

XRP/USDT 4-uur-grafiek

Bron: TradingView

Wat betreft de USDT-paar:

  • XRPUSDT beweegt sinds de dump van midden maart stabiel naar boven toe en volgt daarbij de getekende trendline. Op dit moment bevinden we ons tegen de fib 0.236 resistance aan en price-action zal spoedig volgen.
  • Ook zien we dat we de EMA-200 ( de witte lijn) naderen, deze heeft eerder als resistance gediend.
  • Tegelijkertijd valt ook op dat we binnenkort de golden-cross (EMA-55/EMA-200) kunnen krijgen.  
  • Wat betreft de RSI en Mac-D constateren we géén bijzonderheden. 

XRP/USDT daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daily zien we in principe géén overige bullish of bearish signalen buiten het feit dat we tegen de bovenste band van de Bollinger-bands aan zitten, die in veel gevallen als resistance dient.

Verwachting korte/lange termijn:

Bullish scenario:

Op de BTC-paar willen we een break-out zien van de downwards parallel channel, een short-term target zou dan de fib. 0.618 kunnen zijn, als het lukt deze te doorbreken is er verdere ruimte voor groei.

Op de #USDT-paar leunen we op dit moment tegen een belangrijk resistance aan en naderen we ook de EMA-200 resistance en de bovenste BB. Eenmaal deze resistances te hebben doorbroken, zullen we snelle moves naar de volgende fib. resistances maken.

Bearish scenario:

Op de BTC-paar bevinden we ons op in een downwards parallel channel, mocht het niet lukken om hieruit te breken verwachten we moves naar het 2500 satoshi gebied, welk als support zou kunnen fungeren. Mocht deze het niet houden zouden we zelfs de fib 1.0 ( de vorige low van september 2019) kunnen bezoeken. 

Wat betreft de USDT-paar: we bevinden ons dus tegen meerdere resistances aan. De aankomende dagen zal blijken of we deze kunnen doorbreken of niet. Bij een rejection zouden we kunnen terugvallen tot de psychologische support van de 15 cent en zelfs lager. Op dit moment leunen wij meer op het bullish scenario.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op het logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!