Bank of Canada bereidt zich voor op mogelijke digitale valuta

The Bank of Canada heeft bekendgemaakt dat het geen plannen heeft om een digitale valuta van de centrale bank uit te geven. Echter heeft de bank wel aangegeven dat ze zich aan het voorbereiden zijn, als het betalingsysteem van Canada verandert. Dit meldde Reuters op 25 augustus.

De vice-gouverneur van de Bank of Canada, Time Lane, vertelde tijdens een toespraak in Montreal niks over de Canadese digitale valuta. Volgens de bank zal er op dit moment geen enkele reden zijn voor de uitgifte van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC). Hij zei dat er twee hoofscenario’s zijn die een eigen digitale valuta kunnen versnellen.

“De eerste is waar het gebruik van fysiek geld wordt verminderd of helemaal wordt geëlimineerd”, zei hij. “De tweede is waar private cryptocurrencies serieus opkomen.”

Canadezen, voegde hij eraan toe, zijn momenteel goed bediend door hun huidige betalingsecosysteem, dat momenteel wordt gemoderniseerd. De ontwikkeling van de capaciteit om een ​​CBDC uit te geven zalnaar verwachting enkele jaren duren.

CBDC is traditioneel geld, maar in digitale vorm, uitgegeven en bestuurd door de centrale bank van een land. Het verschilt van cryptocurrencies, zoals Bitcoin.

Volgens de Bank voor Internationale Betalingen zal een groeiend aantal centrale banken de komende jaren waarschijnlijk hun eigen digitale valuta uitgeven. China is waarschijnlijk de eerste grote economie die als eerste een CBDC uitgeeft.

Lane zei, dat de Bank of Canada van plan is om met verschillende belanghebbenden te overleggen bij het ontwerpen van de capaciteit voor een digitale valuta van de centrale bank.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!