Egypte geldopnames

De grootste bank van Egypte sluit zich aan bij RippleNet

De Nationale Bank (NBE) van Egypte is toegetreden tot Ripple’s blockchain-aangedreven betalingsnetwerk RippleNet. De overeenkomst zorgt ervoor dat de Nationale Bank van Egypte het eerste bedrijf van het land wordt dat blockchain-technologie gebruikt. Dit meldde de lokale dagelijkse nieuwssite Youm7.

Egypte staat volgens cijfers van de Wereldbank in de top vijf van landen die geld overmaken. Migranten stuurden in 2018 alleen al voor 29 miljard dollar naar het Midden-Oosten.

Vice-voorzitter van de raad van bestuur Dalia El-Baz, vertelde nieuwsorganisaties dat het netwerk van RippleNet nu wereldwijd verspreid uit meer dan 300 banken en financiële instellingen bestaat.

De verwachting is dat het aantal aangesloten organisaties de komende jaren exponentieel zal groeien. De NBE-directeur zei ook dat RippleNet de bank in staat zou stellen beter in te spelen op de behoeften van klanten.

Door zich aan te melden bij RippleNet sluit de Egyptische bank zich aan bij andere banken en marktpartijen in de Arabische Golfstaten.

Ripple heeft kort geleden gezegd dat het meer dan 300 klanten heeft en 10x groei op jaarbasis heeft gezien in transacties op het RippleNet.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie