Bitcoin koers update door CryptoRob (15-12)

Vandaag hebben we weer een gloednieuwe Bitcoin koers update voor jullie. Niemand anders dan CryptoRob heeft zijn Bitcoin bril opgezet en gaat jullie zijn visie laten zien.

BTC/USDT Weekly chart

Bron: Tradingview

Zoals je op de chart kun zien, is er sinds mijn vorige analyse niet veel veranderd. De grote support zone heeft tot dusver nog steeds gehouden en we zitten momenteel in een range vast. Op de weekly is dus niet veel meer te zien in vergelijking met de vorige analyse. Laten we dus verder inzoomen.

BTC/USDT 2D Chart

Bron: Tradingview

Op de 2D chart is er sinds de vorige analyse ook niet veel veranderd. We traden nog steeds in de channel die al vanaf juni dit jaar begonnen is. Zoals in mijn vorige Bitcoin koers analyse besproken wil ik het $8.000+ niveau gereclaimed zien om weer bullish te worden. Laten we verder inzoomen om een goed beeld te krijgen wat er momenteel speelt.

BTC/USDT 6H Chart

Bron: Tradingview

Op de 6H chart is heel duidelijk te zien dat we telkens door een ‘fake’ pump gereject worden bij de resistance die eind november voor het eerst getest werd. De resistance ligt tussen $7.600 – $7.800. Op de 2D chart wil ik dat deze zone doorbroken wordt zodat we de $8.000+ range kunnen reclaimen en we vervolgens een nieuwe poging kunnen doen. om de channel die vanaf juni loopt omhoog te gaan breken.

Welke scenario’s zie ik momenteel voor ogen?

Scenario 1: Bearish

Bron: Tradingview

Tot nu toe houdt de $7.000 Bitcoin koers zich prima. Er is een mogelijkheid dat we een short term bounce gaan zien, maar dat we lower highs gaan maken. Hierdoor zullen we een descending triangle vormen. De eerste support op de vorige low van $6.500 zal dan getest worden alleen verwacht ik dat we de channel zullen respecteren en wederom de onderzijde van de channel op gaan zoeken rond de $6.100.

Scenario 2: Bullish

Bron: Tradingview

De reactie die ik nu steeds zie op $7.000 is dat het aantal sellers significant afneemt wanneer we dit niveau bereiken en dit keer ook een bounce heeft plaatsgevonden naar $7.200. Als de $7.000 Bitcoin koers dus houd zie ik de prijs de komende weken rangen tussen $7.000 en de resistance op $7.800.

Het liefst zie ik Bitcoin higher lows en een bullish patroon maken zoals een ascending triangle. Ik verwacht dat wanneer dit gebeurd en we $7.800 weer gaan testen dat we er dwars doorheen gaan. Het belangrijkste is en blijft dat we de channel die vanaf juni dit jaar moeten gaan doorbreken om op deze manier de weg te gaan maken richting de high van juni dit jaar op $13.900. Scenario 2 heeft in mijn ogen de voorhand.

Niet omdat ik de prijs graag hoger wil zien op lange termijn maar omdat de halving in mei 2020 eraan komt. Ik verwacht dat de weg naar dit event toe bullish wordt, maar ook zeker na dit event het alleen maar bullish kan worden.

Voor het grote timeframe en waarom ik denk dat de halving in 2020 bullish zal worden verwijs ik jullie graag naar mijn vorige analyse waar goed het complete plaatje van BTC inclusief de vorige halvings te zien zijn.

Vorige CryptoRob BTC koers update:

Hier kunnen jullie mijn vorige Bitcoin Koers update vinden. Klik hier!

Telegram

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die Cryptorob maakt? Join dan meteen zijn telegram kanaal door hier te klikken!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!