LG en Kakao gaan samenwerken om blockchains met elkaar te verbinden

LG’s IT-dochteronderneming, LG CNS, en de blockchain-dochter van Kakao, Ground X, werken samen om publieke en zakelijke blockchains te verbinden. Dit volgens een artikel van de Korea Herald die op 21 november geplaatst werd.

Krachten bundelen

Het bericht legde uit dat de twee bedrijven overeenkwamen om een onderling compatibele infrastructuur te ontwikkelen. Een vertegenwoordiger van LG legde uit dat er in de blockchain-industrie veel interketen-projecten zijn die over meerdere unieke netwerken moeten kunnen werken, om succesvol te zijn.

Hij zei het volgende:

“We zullen de bestaande grenzen tussen private en publieke blockchains doorbreken en onze krachten bundelen voor nieuwe zakelijke kansen.”

Een vertegenwoordiger van Ground X legde uit dat de verankeringstechnologie van zijn Klaytn-netwerk de zuiverheid van de gegevens van de Monachain van LG CNS zal waarborgen en zei dat de samenwerking het Zuid-Koreaanse blockchain-ecosysteem zal helpen groeien.

Monachain

LG CNS lanceerde Monachain in mei om blockchain-gebaseerde logistiek mogelijk te maken op het gebied van financiën, productie en communicatie.

Volgens The Korea Herald werd Monachain gebruikt om het Chak cryptocurrency-betalingsplatform te bouwen voor de Korea Minting and Security Printing Corporation. Dit is de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het drukken en slaan van het geld, munten en andere overheidsdocumenten van het land.

Het platform is naar verluidt in gebruik in de provinciesteden Siheung, Seongnam, Gunsan, Yeongju en Jecheon.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!