Lamborghini Salesforce blockchain

When Lambo? Lamborghini gaat ook gebruikmaken van blockchain

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Automobili Lamborghini, de fabrikant van de meest bekende sportwagens in crypto, gaat blockchain technologie testen in zijn supply chain. Dit werd vandaag aangekondigd in een blogpost van Salesforce.

De autofabrikant gaat een enterprise blockchain-platform van Salesforce gebruiken om de authenticiteit van de auto’s op de gebruikte markt te volgen.

Volgens het persbericht:

“Wanneer een Lamborghini wordt doorverkocht, ondergaat het voertuig vaak 800 tot 1.000 certificeringscontroles die plaatsvinden op het Lamborghini-hoofdkantoor in Sant’Agata Bolognese, Italië.”

Om ervoor te zorgen dat klanten een echte Lamborghini, met originele onderdelen kopen, moet het bedrijf een breed netwerk van mensen en entiteiten in dienst hebben, zoals dealers, veilinghuizen, reparatiewerkplaatsen, fotografen en meer, om de geschiedenis van elke auto te helpen documenteren. Blockchain technologie zal helpen dit gemakkelijker te maken, gelooft Lamborghini, door alle partners samen te brengen in één vertrouwd gedistribueerd netwerk.

In de toekomst zal “elk voertuig een onveranderlijke geschiedenis hebben, inclusief restauratie, eerdere eigendom en meer,” en elke auto zal “gewapend zijn tegen mogelijke namaak”, zei Salesforce.

Paolo Gabrielli, hoofd after sales bij Lamborghini, zei het volgende:

“Met de Salesforce Blockchain kunnen we onze innovatie een stap verder brengen en de authenticiteit van de geschiedenis van onze voertuigen sneller dan ooit versnellen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN