JPMorgan lanceert geautomatiseerd overdrachtsysteem voor derivaten

De internationale investeringsbank JPMorgan heeft een nieuwe, op blockchain gebaseerde, oplossing ontwikkeld voor derivaten. De oplossing is ontworpen om de overdracht van contanten en onderpanden te versnellen. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

De tool is ontwikkeld in samenwerking met het in Californië gevestigde Fintech-bedrijf Baton Systems en heeft als doel real-time verplaatsingen naar meerdere clearinghouses mogelijk te maken. Om dit moment is het nodig om meerdere systemen en rapporten handmatig te coördineren om dit voor elkaar te krijgen. Het nieuwe automatiseringssysteem van JPMorgan, elimineert naar verluidt de handmatige handelingen in het onderpandproces en versnelt daarom de onderpandworkflow.

Volgens de aankondiging automatiseert het platform margining- en onderpandstromen, en kunnen gebruikers de activastroom tussen JPMorgan en de aangesloten clearinghouses zien.

De aankondiging geeft niet aan op welke blockchain de oplossing gebaseerd is.

Anthony Fraser, hoofd van de wereldwijde clearingactiviteiten en het beheer van de handelskosten bij JPMorgan, zei het volgende:

“De technologie die we hebben ontwikkeld, vermindert de tijd die nodig is om de gehele workflow te verwerken, van uren tot bijna realtime.”

Tevens gaf hij aan:

“We zien nu al snellere, efficiëntere betalingen, afstemming en rapportage voor alle partijen in de onderpandlevenscyclus.”

Arjun Jayaram, CEO & oprichter bij Baton Systems, zei het volgende:

“Onze samenwerking met J.P. Morgan versnelt de beweging van activa. Dit is echt een baanbrekende oplossing die de noodzaak voor handmatige interventie in het onderpandproces wegneemt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!