Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (23-10)

Eindelijk een koersbeweging, weliswaar naar de onderkant, maar we hebben een koersbeweging. Gaat dit betekenen dat we teruggaan naar $3,000 of is dit gewoon een correctie in een bull markt? Laten we een kijkje nemen. Op het moment van schrijven is de Bitcoin (BTC) koers $7,550 op Coinbase en is de daling net geweest.

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

De koers heeft een lange tijd in een range vastgezeten tussen de $7,800 en $8,400, waarna eindelijk vandaag een doorbraak kwam, een daling naar $7,500 en het verliezen van de 100-Week Moving Average. Betekent dit dat we volledig de 100-Week MA kwijt zijn? Nee, daarvoor dient hij er zondag onder te sluiten. Dat het een teken van zwakte is, dat is wel duidelijk.

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Kijkende naar de dagchart, dan zien we dat er een duidelijke range was tussen $7,800 en $8,400, maar dat deze helaas geen stand heeft kunnen houden. De onderkant van dit gebied (rond $7,800) is al dermate vaak getest, dat het aannemelijk werd dat een volgende test een neerwaartse uitbraak tot gevolg zal hebben. Dit is helaas ook het geval geweest en derhalve komen we aan op het volgende mogelijk steunniveau, namelijk rond de $7,400-7,500.

Ook valt er te zien dat de koers zich nog steeds in een ‘falling wedge’ patroon begeeft, waarin er mogelijk een onderste bodem gevonden kan worden rond de $7,500.

Totale Marketcap Crypto Chart (D)

Bron: TradingView

Kijkende naar de totale marktkapitalisatie van crypto, dan zien we dat de koers zich nog steeds in een neerwaartse trend beweegt sinds de top van Juni 2019. Echter, het benadert een zeer belangrijk niveau, namelijk een algeheel orderblock van 2018 en het eerdere weerstandsniveau in Mei 2019. Mocht dat als support aangezien worden en we daar een bodem vinden met mogelijke positieve divergenties, dan is het mogelijk dat dit een gehele ‘beartrap’ is, alvorens de koers doorgang vindt naar boven.

4-uurschart (4U) – Bitcoin

Bron: TradingView

Duidelijke zwakte is zichtbaar, aangezien de koers geen doorbraak kon vinden bij $8,300, waarna het weer de bodem en onderkant van de ‘range’ is gaan opzoeken en deze doorbroken heeft naar beneden.

Concluderend hieruit kunnen we stellen dat de markt nog steeds in een neerwaarts patroon zich bevindt en daardoor eerst steun moet gaan vinden. Als dit gedaan is, dan kunnen we weer opwaarts gaan kijken naar een mogelijke doorbraak van de falling wedge naar boven, maar helaas is er op dit moment nog geen teken van sterkte door kopers en blijft het neerwaartse patroon zich voortzetten.

Een snelle blik op het macro-perspectief geeft nog steeds dat de markt niet per definitie dramatisch is, aangezien er nog steeds een ‘higher low’ geconstrueerd kan worden (aangezien $13,900 ook al een higher high was), alvorens er een nieuwe opwaartse ‘wave’ gemaakt kan worden richting de halving.

Eindelijk weer volatiliteit en wat bewegingen in de markt!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie