Crypto Nieuws

Gaat BTC profiteren van de aankomende renteverlaging?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin is gisteren opnieuw gedaald, maar sommige mensen geloven dat dit kan gaan draaien, wanneer woensdag de renteverlaging toegepast gaat worden in de Verenigde Staten. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

De afgelopen dagen wist de Bitcoin koers zich boven de $10.300,- te houden, echter daalde de koers gisteren tot onder de $10.000,-. De Bitcoin koers is op het moment van schrijven weer wat hersteld naar een prijs van $10.250,-.

Tot nu toe heeft het belangrijke steunniveau (die CryptoMichaël gisteren ook al aangaf in zijn analyse) zich goed gehouden. Bitcoin heeft zich de afgelopen dagen echter niet door het weerstandniveau van $10.400,- weten te boksen. Dit ondanks het goede nieuws omtrent de vele records die Bitcoin deze maand verbroken heeft.

Een omkeerpunt zou volgens sommige waarnemers in zicht zijn. Zij verwachten namelijk dat BTC zal profiteren van de aanstaande renteverlaging.

Vandaag en morgen komen de bestuursleden van de Federal Reserve samen om het monetaire beleid te bespreken. Vele kenners verwachten dat de rente opnieuw verlaagd gaat worden met een kwart basispunten. Dit zou op zijn beurt weer positief kunnen uitpakken voor Bitcoin.

Nigel Green, oprichter en CEO van een wereldwijde financiële advies gigant deVere Group, is van mening dat de cryptocurrency zal gaat stijgen, in reactie op de renteverlaging van de Federal Reserve.

Voormalig Wall Street Journal-handelaar en journalist Max Keizer gelooft ook dat de voortdurende monetaire versoepeling van de Fed Bitcoin naar $100.000 zou kunnen sturen.

De Bitcoin koers heeft in het verleden echter zelden gereageerd op de acties van de Fed. De Fed heeft bijvoorbeeld de rente in december 2015 met 25 basispunten verhoogd (de eerste stijging sinds 2006). De centrale bank heeft in december 2016 opnieuw een renteverhoging doorgevoerd en in 2017 vier keer de rente verhoogd.

Toch belandde BTC in oktober 2015 in een bullmarkt en bereikte de koers in december 2017 een recordhoogte van $20.000.

Het is natuurlijk maar de vraag of de renteverlaging uiteindelijk ook gaat gebeuren en hoe Bitcoin hier op gaat reageren, echter door de renteverlaging en de halvering die volgend jaar gepland staat, zou Bitcoin een mooie stijging kunnen gaan maken.

Wat denken jullie? Laat het ons weten in ons Telegram kanaal!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN