DNB Crypto

De Nederlandsche Bank gaat toezicht houden op crypto bedrijven

De Nederlandsche Bank heeft vandaag bekendgemaakt dat het crypto bedrijven vanaf 10 januari 2020 gaat reguleren. Dit volgens een persbericht vanuit DNB die geplaatst werd op dinsdag 3 september.

De Nederlandsche Bank heeft verduidelijkt dat relevante bedrijven in de sector zich bij de instelling moeten registreren als ze willen blijven opereren. De officiële verklaring luidt als volgt:

“Concreet moeten bedrijven die diensten aanbieden voor de uitwisseling tussen crypto’s en regulier geld, en aanbieders van cryptoportefeuilles zich registreren bij De Nederlandsche Bank.”

Wat houdt de toezicht in?

Het toezicht houdt in dat bedrijven die in de cryptocurrency-sector actief zijn een registratie moeten krijgen bij DNB en dat bestuurders en sommige aandeelhouders worden getoetst. Ze moeten daarnaast kunnen aantonen dat hun onderneming de risico’s omtrent witwassen en terrorismefinanciering goed heeft afgedekt.

Na de toetsing, zal DNB toezicht houden op de naleving van de regels omtrent witwassen en terrorismefinanciering. Bedrijven die zich niet registreren bij DNB, mogen dergelijke omwisseldiensten en/of bewaarportemonnees niet meer aanbieden.

Daarnaast zei de organisatie het volgende:

“Crypto’s zijn kwetsbaar voor financieel economische criminaliteit. Daarom is het belangrijk dat het integriteitstoezicht nu vorm krijgt.”

Zoals CryptoBenelux al in december meldde, gaf DNB al aan dat het cryptobedrijven zou gaan reguleren en verplichten tot het bezitten van een vergunning.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie