Noord-Korea ontkent stelen $2 miljard van crypto exchanges en banken

Noord-Korea ontkent beschuldigingen dat het $2 miljard heeft verkregen door cyberaanvallen op banken en cryptocurrency exchanges. Het land beschuldigde de Verenigde Staten van het verspreiden van geruchten. Dit meldde Reuters op 1 september.

Vorige maand kwam in een rapport van de Verenigde Naties van Reuters naar voren dat Noord-Korea ‘wijdverspreide en steeds geavanceerdere’ cyberaanvallen had gebruikt om te stelen van banken en cryptocurrency-exchanges. Met deze aanvallen zou $2 miljard gestolen zijn waarmee massavernietigingswapens gefinancieerd werden.

“De Verenigde Staten en andere vijandige troepen verspreiden nu kwade geruchten”, meldde het door de staat gerunde persbureau KCNA in Noord-Korea.

Zo’n verzinsel door de vijandige troepen is niets anders dan een soort vervelend spel gericht op het aantasten van het imago van onze Republiek, het vinden van rechtvaardiging voor sancties en het onderdrukken de DVK,” zei de verklaring.

De verklaring voegt er verder aan toe dat de VN “dezelfde oude truc gebruikt als de fascistische propagandisten van Hitler.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!