Samenwerking MoneyGram en XRP grotere impact dan Libra

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zegt dat de onderneming, na de samenwerking met MoneyGram in juni, nu overweegt meerdere investeringen en overnames te doen. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 9 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

Ripple heeft al voor $30 miljoen 10% van de aandelen van MoneyGram gekocht en behoud de mogelijkheid om dit binnen de komende twee jaar met nog een $20 miljoen te verhogen. Dit schreef Yahoo! Finance op 9 augustus.

Alex Holmes, CEO van MoneyGram, onthulde dat MoneyGram het xRapid product van Ripple al vanaf 3 augustus gebruikt.

xRapid gebruikt de XRP token om een transactie, in welke valuta dan ook, direct om te zetten naar de juiste valuta die wordt gebruikt op de plaats van bestemming. American Express, Standard Chartered en Santander, andere klanten van Ripple, maken echter weer gebruik van een ander protocol.

In zijn interview met Yahoo! Finance weerlegt Garlinghouse het feit dat Ripple een aandeel zou hebben gekocht, zodat het bedrijf xRapid zou gaan gebruiken:

“Ik zou het niet omschrijven als aansporing. We krijgen meer en meer klanten die zich aanmelden en we zien de waarde daarvan in. Als we dat willen versnellen, hebben we de mogelijkheid om bepaalde dingen te doen die door anderen als aansporing kunnen worden gezien en gekenmerkt.”

Garlinghouse verklaart dat Ripple een hoge prijs betaalde voor de deal, vanwege de terughoudendheid van private equity bedrijf Thomas H. Lee Partners om te verkopen tegen de marktprijs: de aandelen van MoneyGram waren in de 12 maanden voorafgaand aan het samenwerking bijna met 80% gedaald, maar vervolgens ook weer gestegen met 168%.

De partnerschap met MoneyGram is volgens Garlinghouse één van de eerste voorbeelden van een cryptocurrency token in ontwikkeling op grote schaal:

“Ik denk dat de MoneyGram-deal over een jaar een grotere impact heeft op de crypto-markt dan het Libra project.”

De volumes van xRapid zijn met 170% gestegen tussen Q1 en Q2 van 2019. Zelfs voor de ontwikkeling van MoneyGram voorspelde de CEO dat xRapid tegen 2020 meer dan $1 miljard volume zal hebben.

Ripple gaat gemiddeld twee nieuwe samenwerkingen per week aan met allerlei financiële organisatie. Ondertussen hebben ze al meer dan 200 internationale klanten binnengesleept.

Garlinghouse verwacht dit jaar nog 100 nieuwe contracten te ondertekenen, waarvan zeker 20% xRapid en XRP gaan gebruiken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!