3 redenen waarom analisten optimistisch zijn over Bitcoin

Omdat Bitcoin op zaterdag nog eens 8% daalde, beweren tegenstanders dat de rally naar een nieuw record voorbij is. Dus wat houdt marktanalisten bullish tijdens een correctie van 33 procent?

De meest recente prijsactie van Bitcoin was teleurstellend, tenzij je short bent gegaan. Tot op heden is Bitcoin 32% gedaald ten opzichte van het hoogste punt in 2019 van $13.739 en de prijsactie op korte termijn blijft overweldigend bearish.

In de afgelopen twee weken vormde Bitcoin een M-top op $13.739 en $3.177 voordat het rond de $9.600 tot aan de neckline zakte. De meeste handelaren verwachten dat Bitcoin zich terugtrekt tot het Fibonacci-retracementniveau van 61,8% en 50%, dat ook dichtbij de CME-futures-gap ligt. Het is mogelijk dat de groep denkt dat de CME-gap wordt gebruikt als een magneet, waardoor de BTC-prijs dichter bij het bereik van $8.500 – $7.500 komt.

Traders zullen ook hebben opgemerkt dat Bitcoin is weggevallen uit de broadening wedge. Deze wedge heeft Bitcoin van $4.000 naar de high van 2019 gedragen en de parabolische trend is lang ontkracht, vandaar de kans op een herhaling van de 61,8 Fib-retracement.

Dus de vooruitzichten op korte termijn zijn bearish. Toch blijven verschillende analisten in de sector extreem optimistisch over de prijsacties op de lange termijn van Bitcoin. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste factoren die hun mening beïnvloeden.

Bitcoin wallet address bereikt een nieuw hoogtepunt

Eerder deze week bracht Coin Metrics een rapport uit dat aantoonde dat Bitcoin een nieuw record van 21% bereikte.

Het aantal niet verplaatste Bitcoin is de afgelopen vijf jaar enorm toegenomen en munten die in deze categorie vallen, worden 180 dagen tot 2 jaar in hetzelfde wallet-adres bewaard. Dit suggereert dat Bitcoin steeds meer een waardeopslag wordt in plaats van een ruilmiddel. Je zou kunnen aannemen dat als de prijs van Bitcoin blijft stijgen, ook het aantal niet verplaatste Bitcoin zal stijgen.

Miner capitulatie

Op zaterdag tweette crypto-analist expert PlanB een nogal fascinerende grafiek waaraan hij en ParabolicTrav werkten.

Nadat de BTC/USD-rally zijn hoogtepunt heeft bereikt, is er een enorme hoeveelheid Bitcoin beschikbaar tegen lagere prijzen. De start van nieuwe Bitcoin-bull-markten viel samen met miner capitulatie en de Bitcoin-prijs stijgt meestal 100 keer vanaf deze bodems, zeiden de analisten.

Volgens PlanB:

“We zagen problemen met bottoms (miner capitulatie) in december 2011 ($4,6), mei 2015 ($230) en december 2018 ($3,896). De prijs blijft vanaf deze bodem stijgen tot ATH rond de 100x. Dit impliceert een voortdurende opwaartse trend tot $370.000 ATH.

Pre-halving hype kan Bitcoin naar $20.000 krijgen

Enkele weken geleden kwam de populaire crypto-analist Filb Filb tot een identieke conclusie. Hij is ervan overtuigd dat, ondanks de huidige correctie, de Bitcoin-prijs zijn dieptepunt in 2019 van $3.120 niet opnieuw zal bereiken.

Filb Filb legde uit dat:

“Miners verkopen hun Bitcoin zodra de prijs boven de mining kosten stijgt. Hij verwacht dat ze de verkoop beperken naarmate pre-halving dichterbij komt.” 

Simpel gezegd, de basisregels van vraag en aanbod bepalen de Bitcoin-prijs. Filb Filb zei: “wat er in 2018 gebeurde waren miners die hun Bitcoins verkochten tegen marginale kosten.”

“Alleen de meest efficiënte miners overleefden, terwijl hun inefficiënte concurrenten werden uitgeschakeld,” voegde hij eraan toe.

Wat betreft de toekomst van de prijs van Bitcoin, ziet dit trio van analisten dat BTC/USD het algemene traject van consolidatie op korte termijn volgt, gevolgd door een halvering van de hype die Bitcoin terugbrengt naar $20.000.

12 Month Forecast by Filb Filb

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!