Crypto Hack

Het afgelopen jaar is $2,3 miljard crypto gestolen in Zuid-Korea

In 2 jaar tijd is er in Zuid Korea ruim 2,7 biljoen Won ($2,3 miljard) in cryptocurrency op verschillende manieren gestolen door criminelen. De overheid heeft afgelopen zondag de gegevens van juli 2017 tot juni 2019 bekend gemaakt.

Deze cijfers zijn exclusief de gestolen tegoeden van verschillende exchanges. Bithumb en Coinrail zijn beide slachtoffer geweest van hacks. Tijdens deze hacks is er ongeveer $40 miljoen buit gemaakt door de daders. Het ministerie zei verder dat er in die periode in totaal 420 mensen zijn aangeklaagd door de overheid. Hiervan zijn er uiteindelijk 132 veroordeeld.

Het aantal exchanges in het land is het afgelopen jaar erg gestegen volgens Yonhap. Er zijn momenteel 205 verschillende platformen die soortgelijke diensten aanbieden in het land.

Democratisch partijlid Je Youn-kyung heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend om strengere beveiligingsregels in te voeren voor exchanges. Dit voorstel is momenteel nog in afwachting van goedkeuring.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Coindesk

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN