Republic Protocol coin review

Republic Protocol is een protocol voor het verhandelen van grote hoeveelheden crypto-activa tussen BTC / ETH-, BTC / ERC20- en ETH /ERC20-paren op gedecentraliseerde dark pools. Dit betekent dat orders worden uitgevoerd in een verborgen orderboek. De bedoeling is om twee of meer partijen te matchen zonder informatie over specifieke activa, deelnemende partijen of de grootte van de bestelling te onthullen. De dark pools worden momenteel gebruikt binnen de traditionele aandelenmarkten. Reuzen zoals J.P. Morgan, Goldman Sachs en Morgan Stanley gebruiken ze dagelijks. De pools zijn goed voor 10-30% van alle transacties. In vergelijking tot openbare exchanges bieden de dark pools betere uitvoeringsprijzen met een lagere impact op de markt. Eind september 2018 lanceerde het team RenEx Mainnet Beta, wereldwijd de eerste gedecentraliseerde dark pool voor cross-chain trading (BTC, ETH en ERC20).

Bron: RenEx

Wat is een dark pool?

Een ‘dark pool’ is een OTC-marktplaats waar institutionele beleggers anonieme uitvoering van grote orders van aandelen kunnen krijgen. Dit is het verschil met traditionele beurzen, waar deze orders niet beschikbaar zijn voor het gewone publiek en zodanig voor anonimiteit zorgen. De privé instituties die werken met deze dark pools, zijn meestal investeringsbanken en andere grote partijen. Er liggen enorme kansen voor institutionele geldmanagers om hun grote blokorders tegen redelijke prijzen te laten uitvoeren.

Hoe werkt Republic Protocol

Het voornaamste doel van Republic Protocol is om een gedecentraliseerd netwerk van nodes te ontwikkelen, die orders doeltreffend kunnen matchen zonder echt iets van de betreffende orders te weten. Republic Protocol maakt gebruik van Shamir Secret Sharing Scheme om de grote order in veel kleine orders te verbreken. Hierna zullen de gedecentraliseerde nodes (hier darknodes genoemd) naar overeenkomstige inkooporders zoeken. Nadat fragmenten van twee orders zijn gematcht, wordt een atomaire swap geïnitieerd tussen de twee handelaren via het Republic Swarm Network. Het kenmerk is dat het orderboek is gesloten en dat niemand de volledige order uit veel van zijn onderdelen kan samenstellen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zero-knowledge-proofs voor de berekening via een smart contract genaamd de ‘Judge’. Dit met als doel de beveiligde berekeningen met meerdere partijen te verifiëren zonder onderliggende informatie aan computers of andere observerende partijen te onthullen. In het protocol zijn de computerpartijen gedecentraliseerde nodes, die dienen voor het lokaliseren en matchen van orders op basis van soort activa, hoeveelheid en prijs. Om ervoor te zorgen dat de fragmenten niet geconstrueerd kunnen worden, wordt gebruik gemaakt van een Ethereum smart contract dat ‘Registrar’ genoemd wordt. Hierdoor worden de nodes in het netwerk zodanig georganiseerd, dat de constructie van de orderfragmenten op de nodes niet mogelijk is. Elk van de nodes op het netwerk kan twee tegenovergestelde orderfragmenten gebruiken en vervolgens samenwerken met andere nodes die de resterende fragmenten vasthouden. Deze nodes waarop het Republic Protocol-netwerk wordt uitgevoerd, worden als darknodes aangegeven omdat ze geen informatie over de onderliggende orders die overeenkomen, bevatten. Elke persoon of groep individuen kan een darknode verkrijgen zolang ze minstens 100.000 REN verwerven en inzetten. Deze darknodes verdienen vergoedingen voor het matchen van orders op het netwerk. Republic Protocol - CryptoBenelux Traders hoeven niet met het netwerk verbonden te zijn om de orders te laten matchen en deze zullen beveiligd blijven totdat dit gebeurt. Wanneer ze gematched zijn, zal duidelijke informatie over de order aan de overeenkomende partijen worden onthuld. Toch kan de totale liquiditeit op het netwerk door niemand betrouwbaar worden geschat.

Wat is REN?

Het native token op Republic Protocol zijn de REN-tokens. Dit zijn ERC20 utility tokens en de waarde van REN is afgeleid van handelskosten en bonds. Vergoedingen worden betaald door handelaren aan darknodes in ruil voor het verwerken van orders. Bonds worden in REN ingediend door zowel darknodes als traders om gebruik te maken van het netwerk. Hiervoor zal het REN-token worden gebruikt om deze exchange op het netwerk te vergemakkelijken. Het zal ook worden gebruikt om de registrar ‘bonds’ te betalen. Er is een totaalaanbod van 1 miljard REN. Fees worden door handelaren betaald aan darknodes in ruil voor het verwerken van orders. Bonds worden in REN ingediend door zowel darknodes als traders om gebruik te maken van het netwerk. Fees en bonds zijn met elkaar verbonden.
  1. Fees: handelaren betalen vergoedingen in REN bij het indienen van een order. Iedere node dat deelneemt en een order matcht ontvangt een percentage van de order fee.
  2. Bonds: de registrar is de naam van het Ethereum smart contract van Republic Protocol dat netwerknodes organiseert. Om lid te worden van het netwerk, moeten handelaren en nodes een bond in REN indienen voor toegang. Dit voorkomt om slechterikken lid te laten worden van het netwerk en valse orders in te laten dienen.

Het team

Republic Protocol is opgericht door Taiyang Zhang (CEO) en Loong Wang (CTO) en bestaat uit 13 teamleden en 5 adviseurs. Taiyang was voordat hij Republic Protocol oprichtte al mede-oprichter van Virgil Capital (een cryptocurrency hedgefonds). Daarvoor was hij 3 jaar lang directeur bij Neucode. Loong was voordat hij samen met Zhang Republic Protocol oprichtte bijna 2 jaar lang de lead software ontwikkelaar bij Neucode. Neucode is een klein softwarebedrijf uit Australië. Taiyang Zhang, CEO – 3 jaar ervaring als directeur van Neucode (een klein software- en web ontwikkelingsbedrijf) en 1 jaar als directeur bij Virgil Capital. Loong Wang, CTO – Bachelor in computerwetenschappen, met 7 maanden ervaring als onderzoeker aan The Australian National University, Lead Software Ontwikkelaar bij Neucode. Noah Ingham, Ontwikkelaar – Heeft een achtergrond in wiskunde en een bachelor in geavanceerde computertechnologie afgerond. Susruth Nadimpalli, Ontwikkelaar – Heeft een bachelor in geavanceerde computertechnologie afgerond. Hugh Greethead, Community Lead -Heeft een bachelor in Advanced Computing afgerond.

Adviseurs:

Dorjee Sun, COO van Santiment, Loi Luu, CEO van Kyber Network, John Ng Pangilian, Partner bij Signum Capital. Prabhakar Reddy: Investeerder, Accell Partners Anup Malani: Economics, University of Chicago

Investeerders

Ontwikkeling & Roadmap

In het afgelopen jaar heeft het team duizenden commits ingediend bij meer dan 25 verschillende repositories. Hieronder zie je de meeste activiteit van de 2 repositories van het afgelopen jaar. Republic Protocol - CryptoBenelux Wanneer we de activiteit zouden bekijken in de context van de andere top cryptovalutaprojecten, kunnen we zien dat ze nummer 6 zijn in termen van totale commits van het afgelopen jaar. Een plek net achter de ontwikkeling op EOS. Dit is goed omschreven in een recente medium post. Dit zijn de belangrijkste zaken om in 2019 om op te letten:
  • Kwartaal 1 2019: Ondersteuning voor BTC-naar-ERC20-handelsparen na de stroomlijning van atomic swaps.
  • Kwartaal 2 2019: introductie van een nieuw dynamisch vergoedingsmodel dat kortingen voor market makers mogelijk maakt. Ondersteuning zal worden toegevoegd voor midpoint-orders en ook de dark liquidity-integratie wordt vrijgegeven.
  • Kwartaal 3 2019: Het team hoopt ondersteuning te bieden aan dark pools van derden buiten RenEx. Ze zijn ook van plan om een aantal tools, SDK’s en tutorials vrij te geven om deze externe ontwikkelaars te helpen.
Republic Protocol is ook begonnen met een REN-ambassadeursprogramma. Dit zal leden van de gemeenschap de mogelijkheid bieden om de naam van het project te vergroten in ruil voor enkele aanbiedingen van het Republic Protocol-team.

Conclusie

Een dark pool is een relatief nieuw concept in crypto dat slechts een aantal jaren op de aandelenmarkten bestaat. Republic Protocol is daarom ook een enorm interessant project dat de eerste is binnen crypto met dit unieke concept. Ze hebben niet alleen een Gedecentraliseerde Exchange gecreëerd, maar ze hebben er ook één ontwikkeld die orders geheel privé houdt. Alhoewel REN-tokens aardig in prijs zijn gedaald, is dit meer een factor van de huidige marktomstandigheden dan iets specifieks voor het project. Ze zijn druk bezig geweest met de ontwikkeling van het protocol en hebben hun Mainnet Beta op tijd gelanceerd.

Social media kanalen:

Republic Protocol Telegram Republic Protocol Reddit Republic Protocol Facebook Republic Protocol Youtube Republic Protocol Medium Wil je na het lezen meteen Republic Protocol (REN) coins kopen? Aarzel dan niet en koop ze nu via de onderstaande knop! Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in de review.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!