Sureremit coin review

Wie is SureRemit?

SureRemit is een zuster onderneming van SureGifts, SureBids en SureCredit, allen behorend tot de SureGroup die giftcards, vouchers en Corporate Rewards in Afrika op de kaart heeft gezet. Sureremit wordt ondersteund door een bestaand bedrijf en dat maakt het project erg betrouwbaar. De ontwikkelaars van Sureremit hebben al een retail voucher-infrastructuur in heel Afrika ontwikkeld via Suregifts. SureRemit is een ‘non-cash remittance’ platform, gebouwd op de Stellar Blockchain en door gebruik van de ‘Remit Token’ (RMT) faciliteert SureRemit cross border payments. ‘Non-cash’ houdt in dat er via het SureRemit platform geen contant geld maar e-vouchers en e-Gift Cards worden verstuurd. SureRemit beschikt over een wereldwijd merchant/retail netwerk dat continue wordt uitgebreid.

Wat doet SureRemit?

SureRemit speelt in op de behoefte om goedkoop, snel en veilig waarde grensoverschrijdend te verzenden. Immigranten hebben de mogelijkheid om op verschillende manieren contant geld naar hun familie/vrienden te sturen maar daar zijn vaak hoge kosten en lange transactie tijden mee gemoeid. Bovendien weet de verzender niet of het geld ook daadwerkelijk wordt gebruikt waar het voor bedoeld is. Met SureRemit weten ze dat wel, via de SureRemit App koop je bijvoorbeeld een supermarkt voucher en verstuur je deze (email/sms) naar de ontvanger. Of koop je vouchers voor schoolboeken, kleren, mobiele prepaid top-ups etc. Zelfs elektriciteit rekeningen en TV abonnementen worden via SureRemit betaald. Vouchers worden met de RMT token via de SureRemit App aangeschaft (RMT kan in-app gekocht worden met debit/credit card) of op crypto exchanges, de vouchers zijn binnen enkele seconden verzonden/ontvangen en kunnen direct gebruikt worden. Snel, goedkoop, efficiënt en risicoloos. SureRemit heeft een uitgebreid wereldwijd merchant/retail netwerk opgebouwd en is actief in meerdere markten zoals Afrika, Midden Oosten en India. Het netwerk blijft uitbreiden, er zijn inmiddels meerdere partnerships gesloten om andere markten te betreden zoals USA, UK, Australië, Canada, Europa, Zuid/Latijns Amerika en Azië.

Waarom SureRemit?

Wereldwijd zijn er 250 miljoen mensen die jaarlijks meer dan 600 miljard dollar naar familie/vrienden in hun thuisland verzenden. 40% van deze ‘remittances’ wordt gebruikt om te voorzien in basis behoeften zoals boodschappen, medicijnen, kleding, school benodigdheden, gas, water, elektra ed. Het verzenden van geld is vaak duur (7% tot 12% van de waarde), tijdrovend (24 tot 72 uur) en in veel gevallen zelfs erg lastig omdat wereldwijd +/- 2 miljard mensen niet over een bankrekening of identiteitsbewijzen beschikken.

Welke twee uitdagingen zijn dit?

  1. De kosten fee’s over de totale verzending zijn enormg hoog. Zo wordt er 7 tot 12% ingehouden van de totale waarde.
  2. 40% van verzendingen zijn voor specifieke doeleinden, zoals voedsel, kleding, onderdak, schoolgeld en medicijnkosten. Afzenders kunnen momenteel niet controleren of het geld ook echt daadwerkelijk daarvoor wordt gebruikt.
SureRemit verwacht deze test voor immigranten te verwijderen en geldbetalingen om te zetten in cryptocurrency. Het project verbindt afzenders direct met de verkopers die de basisbehoeften van hun ontvangers thuis afleveren. Een nieuw token, Remit, biedt afzenders de mogelijkheid om digitale vouchers (SureGifts) te kopen die kunnen worden afgeleverd aan miljarden van hun ontvangers wereldwijd direct via sms of e-mail.

Welke problemen lost Sureremit op voor de verzending?

Kosten: SureRemit rekent geen hoge kosten voor haar dienstverlening: 0% tot 2% aan transactiekosten. In sommige gevallen is de dienstverlening zelfs gratis. Transactieduur: Er zijn geen lange levertijden, de voucher wordt direct verzonden naar de ontvanger en de verzender is verzekerd dat het geld/de voucher wordt gebruikt zoals bedoeld. Regulatie: Om een voucher te ontvangen geldt geen identificatieplicht. Bij geld transacties eisen toezichthouders vaak een identificatieplicht, zeer veel mensen hebben geen ID kaart en zijn dus buitengesloten. Veiligheid: Zonder risico’s waarde ontvangen in vouchers. Geld ophalen bij een geldwisselkantoor kan gepaard gaan met risico’s, er zijn vele gevallen bekend van geweld, berovingen en zelfs moord.
  • Traditionele transactiestromen 
Sureremit
  • Sureremit transactiestromen 
Sureremit We kunnen meteen al in 1 oogopslag concluderen dat het proces via SureRemit en met behulp van blockchain-technologie veel makkelijker en efficiënter is. De transactie is 388 keer sneller op de blockchain dan via traditionele kanalen. Dit is gebaseerd op de gemiddelde transactietijden van een steekproef van 1800 betalingsopdrachten van de Wereldbank, gedeeld door de gemiddelde transactietijden van geselecteerde blockchains die worden gebruikt voor betalingsopdrachten. De verwachting is dat de wereldwijde remittance industrie in 2022 $1 miljard bereikt en in 2025 zelfs $1.4 miljard, dit aan de hand van de samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) voor elke regio sinds 2000. De verwachting is dat de wereldwijde remittance industrie met 12% per jaar gaat groeien.

RMT Token

Het SureRemit-token (RMT) is een utility-token, gebouwd op de Stellar Blockchain en is het betaalmiddel op het SureRemit platform. RMT kan worden gekocht op verschillende exchanges zoals de Stellar Decentralized Exchange (SDEX), LATOKEN, Busha en meerdere exchange listings staan op de rol. Waarom Stellar? Stellar Blockchain is niet alleen geavanceerd en veilig, het is een razendsnelle blockchain en kan zeer veel transacties per seconde aan. Dit in combinatie met de uiterst lage kosten heeft Stellar een goede reputatie opgebouwd en wordt Stellar door veel ondernemingen gebruikt, zoals IBM en Deloitte. Een uitstekende blockchain dus voor SureRemit transacties.

Partners:

Coca-Cola, DHL, KPMG, Shell, Nestle en meer dan 200 zakelijke klanten gebruiken ook hun digitale vouchers al. Sureremit

Het team:

Sureremit Team Het team bestaat uit 6 personen, evenals 6 adviseurs. Informatie over de meest prominente teamleden als volgt: Olaoluwa Samuel-Biyi (Linkedin) – CEO en remittance-specialist. Medeoprichter van Suregifts, venture-partner bij GreenHouse Capital Africa, senior manager van Venture Garden Group, voorheen: Business analyst bij Jumia Nigeria. Babafemi Lawal (Linkedin) – Technologisch specialist. Mede-oprichter van SureGifts, voorheen: Head of BI and business analist bij Jumia Nigeria, data management / retail specialist bij Samsung Electronics. Adeoye Ojo (Linkedin) – Operationeel directeur. Medeoprichter van SureGifts, voorheen: e-commerce consultant bij UBA, senior marketinganalist bij Jumia Nigeria. Selwyn Paehlig (Linkedin) – Global Venture Developer. Verantwoordelijk voor de uitbreiding van het SureRemit platform, third party relationships. Voorheen Morgan Stanley, CitiBank, ING en verscheidene startups. Alle leden van het team hebben aangegeven dat zij verbonden zijn met SureRemit. Het team komt voornamelijk uit Afrika en de meeste leden hebben met/bij SureGifts gewerkt. Het team is ook gespecialiseerd in marketing, digitale producten en software. We willen echter opmerken dat de marketingspecialist ook verschillende andere projecten leidt. ICO en WhitePaper De volledige Whitepaper kan je hier lezen. De ICO van SureRemit was binnen 48 uur uitverkocht (jan 2018) en SureRemit heeft derhalve haar hardcap van $10 miljoen behaald.

Conclusie:

De geldtransfermarkt voor immigranten is erg groot. Zo zijn er zijn miljoenen mensen over de hele wereld die jaarlijks miljarden dollars naar hun thuisland verzenden. We hebben gemerkt dat het traditionele systeem van nu voor teveel belemmeringen zorgt en Sureremit deze problemen tackelt. Het project brengt transparantie met zich mee. Zo kun je daadwerkelijk zien of de persoon naar wie je het stuurt het heeft ontvangen en waar hij het aan uitbesteed. Waar de transactiekosten nu nog erg hoog liggen, is dit via Sureremit aan de lage kant. Door het verlagen van deze percentage komt er dus meer geld aan bij de eindgebruiker. Neem even het voorbeeld dat je zelf een bedrag van 100 euro naar een familielid opstuurt en er al 10 euro wordt afgesnoept vanwege verzendingkosten. Wij denken er waarschijnlijk allebei hetzelfde over, dit moet anders kunnen! En gelukkig is Sureremit hiermee bezig. Sureremit wordt ondersteund door een bestaand bedrijf en dat maakt het project erg betrouwbaar. Het moederbedrijf heeft veel ervaring en expertise in deze sector en die kennis kan mooi meegenomen worden. We vinden het project dan ook zeer interessant en hebben er volle vertrouwen in dat Sureremit een gamechanger is. We blijven het project op de voet volgen en we hopen jullie snel weer van wat mooie ontwikkelingen te voorzien! Wil je na het lezen meteen Sureremit kopen, dan kan dit via de volgende exchanges: Busha SDEX StellarTerm LATOKEN

Social media kanalen:

Sureremit Telegram Sureremit Twitter Sureremit Facebook Sureremit Youtube Sureremit Reddit Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!