PewDiePie gaat livestreamen op blockchain platform DLive

De populairste YouTuber van dit moment, PewDiePie, heeft zich aangesloten bij het op blockchain-gebaseerde livestreamingsplatform, DLive. Dit meldde DLive op dinsdag 9 april.

Wat is DLive?

DLive is een gedecentraliseerde community gebouwd met behulp van de Lino-blockchain. DLive beloont zowel inhoudsmakers als kijkers met de native token, ‘Lino-punten’. Hoewel sommige platforms tot 50% van de inkomsten van de makers innemen, waardoor de ‘levensvatbaarheid’ van de gemeenschap afneemt, neemt DLive geen percentage van de winst en brengt het geen kosten in rekening aan videomakers, aldus het platform.

PewDiePie

De 29-jarige Zweedse videomaker, echte naam Felix Kjellberg, heeft een ‘exclusieve’ live streaming deal getekend met het platform. Zijn YouTube-kanaal heeft meer dan 93 miljoen abonnees en zijn meest recente video kreeg meer dan 4 miljoen views in 24 uur. Volgens online bronnen is de YouTube-ster de negende grootste verdiener van het platform en verdiende hij ruim $15,5 miljoen in 2018. Een zeven jaar oude speelgoed-reviewer, genaamd Ryan, staat bovenaan de lijst met ruim $22 miljoen aan inkomsten. PewDiePie gaat vanaf 14 april wekelijks streamen op DLive. Op zijn officiële DLive-kanaal zei PewDiePie ook dat hij content creators op het platform zal ondersteunen door tot $ 50.000 te doneren aan maximaal 100 videomakers. Mede-oprichter van Lino Network, Wilson, zei het volgende:
“DLive is een plaats waar het in plaats van met elkaar concurreren, de makers ten goede komt om elkaar te ondersteunen. Zonder platformverlagingen stimuleren we iedereen om content van de hoogste kwaliteit voor kijkers te maken.”
Lino heeft in februari 2018 $20 miljoen opgehaald om een ​​’YouTube concurrent op de blockchain te bouwen. Dit in een privé-tokensale onder leiding van ZhenFund. Wei beweerd daarnaast dat videomakers drie tot vijf keer meer winst zouden kunnen behalen dan op YouTube of op Twitch. PewDiePie zei in de aankondiging:
“Ik ben verheugd om regelmatig te live-streamen! DLive is geweldig voor mij omdat ik als een echte partner wordt behandeld, net als alle andere streamers op het unieke platform van DLive.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!