Dogecoin-oprichter smeekt Bitcoin om te stijgen

Terwijl de cryptomarkt zijn gebruikelijke pieken en dalen blijft doormaken, ontkomt ook de grote speler, Bitcoin (BTC), niet aan de grillen van de volatiliteit. Na een korte sprong naar $69.300 in het weekend, zweeft de prijs nu weer rond de $66.000.

In een reactie op deze dip, besloot Dogecoin-bedenker Billy Markus, beter bekend als Shibetoshi Nakamoto op X, om Bitcoin wat opbeurende woorden te sturen. In een luchtig berichtje gaf hij Bitcoin wat ‘vriendelijk’ advies mee, wat de stemming van menig crypto-investeerder lijkt te weerspiegelen. “Beste Bitcoin, misschien een idee om nu omhoog te gaan in plaats van omlaag? Liefs, Billy,” zo luidde zijn boodschap.

In een markt die snakt naar een positieve wending, zorgt Nakamoto’s ‘brief’ aan Bitcoin voor de nodige glimlachen onder handelaren. Oktober, door velen ook wel ‘Uptober’ genoemd, had eigenlijk een feest van groene cijfers moeten zijn volgens de cryptokenners. Er waren zelfs voorspellingen dat Bitcoin zijn vorige record van $73.750, gezet voor de halvering in april, zou verbreken.

Maar tot nu toe speelt Bitcoin een spelletje dat niet iedereen op prijs stelt, want de verwachtingen worden niet waargemaakt. De motivatie achter het bericht van Markus? Waarschijnlijk het verlangen om te zien hoe een opwaartse beweging van Bitcoin de rest van de altcoins meetrekt. Het is immers geen geheim dat als Bitcoin gaat klimmen, de rest van de markt meestal volgt in een golf van optimisme.