USDT’s marktkapitalisatie bereikt $120 miljard: Een voorbode voor Bitcoin en altcoins?

Terwijl de cryptomarkt kijkt naar de volgende stappen van Bitcoin (BTC), heeft Tether’s USDT de schijnwerpers gepakt met een recordbrekende marktkapitalisatie van $120 miljard. Dit is niet zomaar een mijlpaal; het kan wel eens een goed teken zijn voor ‘Uptober’.

Een nieuw record voor Tether

Op 20 oktober zette Tether een nieuw record neer. Volgens de eigen live-updates van het bedrijf heeft USDT, de meest verhandelde stablecoin ter wereld, voor het eerst de $120 miljard grens doorbroken. Dit is meer dan alleen een cijfer; het’s een signaal van vertrouwen en potentieel momentum in de cryptomarkt.

De rol van stablecoins

Stablecoins, zoals USDT, spelen een cruciale rol als brug tussen traditioneel geld en de volatiele wereld van crypto. Een stijgende voorraad van deze digitale dollars wordt vaak gezien als voorbode van een bull run. Waarom? Omdat het aangeeft dat beleggers zich aan het voorbereiden zijn om dit geld in Bitcoin en altcoins te stoppen.

USDT als katalysator

Terugkijkend naar augustus, toen Tether in slechts vijf dagen $1.3 miljard aan USDT uitgaf, zagen we Bitcoin herstellen met meer dan 21% na een dieptepunt. Dit patroon suggereert dat de huidige USDT-explosie de aanjager zou kunnen zijn voor de volgende Bitcoin-rally.

‘Uptober’ nu echt van start?

Oktober, vaak liefkozend ‘Uptober’ genoemd in crypto-kringen, staat historisch bekend om zijn positieve invloed op Bitcoin. Met de instroom van USDT naar grote exchanges zoals Binance en Kraken, lijkt de markt zich op te maken voor actie. Data van Arkham Intelligence bevestigt dit, met miljoenen aan USDT die recentelijk vanuit Tether’s schatkist naar deze platforms zijn gestuurd.

Met een gemiddeld rendement van 21% in oktober, volgens CoinGlass, en de huidige marktcondities, is er reden tot optimisme. Analisten, waaronder de bekende Rekt Capital, wijzen echter op de noodzaak voor Bitcoin om de week boven $68.700 af te sluiten om een uitbraak te bevestigen.

De ETF-factor

Niet te vergeten, de Bitcoin ETF’s die in een recordtijd van 10 maanden de $20 miljard aan nettostromen hebben overschreden, voegen extra brandstof toe aan de speculatieve vuren. Ter vergelijking, goud ETF’s deden er bijna vijf jaar over om dit doel te bereiken.

Dus, terwijl de cryptomarkt wacht met ingehouden adem, zou de groeiende USDT-voorraad weleens de lont in het kruitvat kunnen zijn voor Bitcoin’s volgende grote sprong voorwaarts, wat vervolgens ook weer zal stromen in altcoins. Of dit echter de ‘Uptober’ zal worden waar iedereen op hoopt, blijft afwachten, maar de tekenen zijn veelbelovend.