Bitcoin doorbreekt $68.000 terwijl Japan mega-stimulering overweegt

Gisteren schoot de Bitcoin prijs voor het eerst in maanden door de $68.000 heen, wat de markt in een optimistische stemming brengt. Dit komt op een moment dat er in Japan gesproken wordt over een groot economisch stimuleringspakket, dat de $87 miljard van vorig jaar zou kunnen overschrijden, zoals Reuters rapporteert.

Japan’s enorme stimuleringsplan

De Japanse overheid, onder leiding van Kazuhiko Aoki, de plaatsvervangend kabinetssecretaris, lijkt klaar om de economie nieuw leven in te blazen. Dit pakket is niet alleen bedoeld om de consumptie en investeringen aan te jagen maar ook om de loongroei te stimuleren, wat hopelijk de aanhoudende economische uitdagingen van het land zal aanpakken.

Institutionele interesse als katalysator

Deze positieve beweging in de Bitcoin-wereld wordt verder aangewakkerd door de groeiende interesse van grote spelers zoals Metaplanet en MicroStrategy. Deze bedrijven hebben recentelijk hun positie in Bitcoin versterkt, wat het vertrouwen in de cryptocurrency ten goede komt.

Niet te vergeten, de US Spot Bitcoin ETF’s, die deze week alleen al meer dan $926 miljoen binnenhaalden, volgens Farside Investors. Dit toont aan dat het vertrouwen van investeerders in crypto alsmaar toeneemt.

Peter Brandt’s voorspellingen

Op het moment van schrijven noteert Bitcoin net onder de $68.000, met een piek op $68.375. De markt ziet een stijging in Bitcoin Futures open interest met 5%, wat een sterk vertrouwen in de toekomst van Bitcoin aangeeft.

De bekende marktveteraan Peter Brandt heeft de verwachtingen verder opgeschroefd door te voorspellen dat Bitcoin een nieuwe all-time high (ATH) zou kunnen bereiken. Met een grafiek op X (voorheen Twitter) toont hij aan dat Bitcoin richting de $73.734 zou kunnen gaan, hoewel hij benadrukt dat marktvoorspellingen altijd met een korrel zout genomen moeten worden, gezien de 50% kans op succes.

Andere voorspellingen

Er circuleren ook voorspellingen dat Bitcoin in een zogenaamde “Uptober” rally door de $87.000 zou kunnen breken, en mogelijk zelfs de $95.600 in november 2024, wat de hoop en speculatie onder de crypto-enthousiastelingen verder aanwakkert.

Deze ontwikkelingen samen schetsen een beeld van een cryptomarkt die bruist van de activiteit en optimisme, met Bitcoin stevig in het middelpunt van de belangstelling.