YouTube-ster MrBeast onder vuur vanwege crypto-verleden

De bekende YouTube-ster MrBeast, oftewel Jimmy Donaldson, lijkt verstrikt te zijn geraakt in de woelige wateren vanwege zijn crypto-verleden. On-chain analyses door verschillende analisten, waaronder SomaXBT en ZachXBT, tonen aan dat een crypto-portemonnee gelinkt aan Donaldson zo’n $13 miljoen heeft verdiend door te handelen in cryptocurrencies die later als ‘pump-and-dump’ schema’s werden bestempeld.

Deze portemonnee, die Donaldson zelf in verband heeft gebracht met zijn NFT-aankopen, investeerde in diverse token-lanceringen om kort daarna de assets te verkopen met aanzienlijke winst. Een opvallend voorbeeld is de investering in Polkamon (PMON), waar een initiële investering van $25,000 omgezet werd in een winst van bijna $1,3 miljoen binnen enkele uren.

Een ander project, SuperVerse (SUPER), waar MrBeast openlijk zijn steun voor uitsprak op social media, bracht de portemonnee meer dan $9 miljoen op na een strategische aankoop en verkoop tegen de piekprijs, waarna de tokenwaarde drastisch daalde.

Deze transacties roepen vragen op over de ethiek van influencers in de crypto-ruimte, vooral wanneer hun acties leiden tot enorme winsten ten koste van andere, mogelijk minder geïnformeerde investeerders. Hoewel de portemonnee direct met MrBeast in verband wordt gebracht, is het niet met absolute zekerheid te zeggen dat hij persoonlijk achter deze transacties zit. Dit heeft Conor Grogan van Coinbase ook benadrukt, die aangeeft dat het altijd mogelijk is dat iemand anders, zoals een vriend of een teamlid, de transacties uitvoert.

De discussie hierover blijft complex. Terwijl MrBeast en zijn team nog geen direct antwoord hebben gegeven op de bevindingen, werpt dit incident licht op de schimmige kanten van crypto-investeringen, vooral wanneer deze verweven zijn met high-profile internet persoonlijkheden. Wat wel duidelijk is, is dat de wereld van crypto en beroemdheden elkaar steeds vaker kruisen, met resultaten die de community blijven fascineren en verdeeld houden.