216 miljoen XRP verplaatst in 24 uur tijd, wat is er aan de hand?

De bekende blockchain-tracker Whale Alert, die grote cryptotransacties volgt en openbaar maakt, heeft onlangs een aantal opvallende verplaatsingen van grote aantallen XRP opgemerkt. Dit betrof meerdere transacties die gezamenlijk bijna 216 miljoen XRP verplaatsten, wat voor de nodige speculatie gezorgd heeft binnen de crypto-gemeenschap.

In een eerste transactie werd 52 miljoen XRP overgedragen naar Bybit. Kort daarna werd er vanuit dezelfde beurs een grote opname gedaan van 30 miljoen XRP, die werd verzonden naar een onbekende wallet. De waarde van deze twee transacties was respectievelijk $27,8 miljoen en $16,1 miljoen op het moment van uitvoering.

Een andere opvallende transactie betrof de overdracht van 29,56 miljoen XRP, ter waarde van $15,6 miljoen, vanuit een anonieme wallet naar Bitso, de grootste cryptobeurs in Latijns-Amerika.

De grootste beweging die echter voor de meeste aandacht zorgde, was een transactie van maar liefst 104 miljoen XRP, wat neerkomt op een waarde van $55,9 miljoen. Deze enorme overdracht vond plaats tussen twee anonieme partijen en zorgde dan ook voor de nodige speculatie in de XRP-gemeenschap over de reden achter deze transactie.

Deze bewegingen komen echter op een moment dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in hoger beroep is gegaan tegen Ripple Labs, het moederbedrijf van XRP. In reactie hierop heeft Ripple Labs ook besloten heeft om in hoger beroep te gaan tegen de eerdere uitspraak.

Alsof de SEC nog niet genoeg aan haar hoofd heeft, werd vrijdag bekend dat Bitnomial, een cryptobeurs opgericht in 2014 en gevestigd in Chicago, ook een rechtszaak aangespannen heeft tegen de toezichthouder. De reden? Bitnomial, die gereguleerd is door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC), beweert dat de SEC buiten zijn boekje gaat.