Ethereum koers op een cruciaal punt, gaan we naar $6.000 of naar $1.600?

Te midden van de voortdurende onzekerheid op de cryptomarkt heeft Ethereum (ETH) een cruciaal punt bereikt, aldus marktanalist Ali Martinez. In een recente analyse op X (voorheen Twitter) benadrukte Martinez dat het huidige ondersteuningsniveau van $2.300 bepalend kan zijn voor de toekomstige prijsbewegingen van Ethereum. Dit niveau zou een opmaat kunnen zijn voor een sterke koersstijging of een aanzienlijke correctie.

De cruciale $2.300 ondersteuning

In zijn wekelijkse grafiekanalyse laat Martinez zien dat de prijs van Ethereum al enige tijd binnen een stijgend kanaal beweegt. Het ondersteuningsniveau van $2.300 speelt hierbij een belangrijke rol. Dit niveau vertegenwoordigt een zone van sterke koopdruk en kan de koers verder omhoog stuwen als het standhoudt.

Mocht Ethereum dit cruciale niveau weten te behouden, dan ligt volgens Martinez het volgende belangrijke Fibonacci-niveau rond de $4.052. Dit zou mogelijk de weg vrijmaken voor een rally richting de $6.000.

In een afzonderlijke analyse merkt Martinez op dat ongeveer 2,77 miljoen adressen gezamenlijk 52,65 miljoen ETH hebben gekocht rond het niveau van $2.300. Dit maakt van deze zone een sterke psychologische én technische barrière.

Bearish scenario bij doorbraak

Als de bears erin slagen om Ethereum onder de $2.300 te laten zakken, kan dit de markt snel bearish maken. In dit scenario zou de Ethereum koers kunnen dalen richting de $1.600, wat overeenkomt met het 0,618 Fibonacci-retracementniveau. Dit zou een significante verschuiving in het marktsentiment kunnen betekenen.

Korte termijn vooruitzichten voor Ethereum

Op korte termijn vertoont Ethereum zijwaartse bewegingen, nadat de koers eind september een daling zag tot $2.704. De dagelijkse grafiek toont dat ETH momenteel handelt rond de $2.422, met weinig beweging in de afgelopen dagen.

De directe weerstand ligt op $2.493, wat een belangrijk draaipunt vormt. Een doorbraak boven dit niveau kan het marktsentiment positief beïnvloeden en de weg vrijmaken voor verdere stijgingen richting de volgende weerstanden van $2.714, $2.850 en $3.071.

Aan de onderkant ligt de dichtstbijzijnde steun op $2.272, wat overeenkomt met de 0,618 Fibonacci-retracement op de wekelijkse grafiek. Dit ligt dicht bij de eerder genoemde $2.300 zone. Als Ethereum dit niet weet te behouden, zijn de volgende steunniveaus $2.135 en $1.915.