Worldpay gaat starten met verifiëren van blockchain transacties

Worldpay, een toonaangevend betalingsbedrijf, gaat voor het eerst blockchaintransacties verifiëren om meer inzicht te krijgen in hoe geldstromen binnen digitale grootboeken verlopen. Volgens een rapport van Bloomberg op 26 september is Worldpay in gesprek met verschillende blockchains om een validator te worden. Validators zijn netwerkdeelnemers die verantwoordelijk zijn voor het controleren en goedkeuren van transacties op een blockchain.

Sanchit Mall, hoofd web3 en crypto bij Worldpay in de Azië-Pacific regio, verklaarde dat het bedrijf van plan is actief deel te nemen aan blockchains om beter te begrijpen hoe geld beweegt binnen digitale grootboeken. Door zelf als validator op te treden, wil Worldpay dichter bij de kern van het blockchain-ecosysteem staan.

In 2024 verwerkte Worldpay al $1,3 miljard aan transacties met stablecoins, een stijging ten opzichte van minder dan $1 miljard in 2023. Toch is dit nog steeds slechts een klein deel van de totale $2,3 biljoen aan jaarlijkse transacties die Worldpay faciliteert.

Validators zijn essentieel voor het veilig en betrouwbaar houden van blockchain-netwerken. Ze zetten een bepaald bedrag van de blockchain’s eigen cryptocurrency vast in een proces dat “staking” wordt genoemd. In ruil hiervoor ontvangen ze vergoedingen voor het controleren en valideren van transacties.

Bekende crypto-validators zijn onder andere Coinbase, Metamask, Helius en Galaxy Digital. Worldpay zal zich nu voor het eerst bij deze groep voegen.

Eerder werkte Worldpay al samen met andere bedrijven aan crypto-gerelateerde projecten. In maart 2024 ging het een partnerschap aan met Wert, een web3-betaaldienst, om gebruikers van JCB, Amex en Discover kaarten toegang te bieden tot web3-diensten. Daarnaast werkte Worldpay in oktober 2022 samen met Checkout.com en Fireblocks aan een proefproject om een betaaloplossing voor cryptocurrencies te ontwikkelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!