Bitcoin-whale keert terug na 13 jaar inactiviteit met enorme winst van $3,78 miljoen

Na weken van herstel verkeert de cryptomarkt in een betere fase, waarbij het marktsentiment eindelijk uit de angstzone is gekomen. De totale marktkapitalisatie heeft een nieuw hoogtepunt van $2,21 biljoen bereikt, mede door een stijging in de Bitcoin koers na de renteverlaging van 0,50% door de Fed. Deze gebeurtenis heeft de cryptomarkt een flinke boost gegeven, waarbij één Bitcoin-houder het meest profiteerde met een winst van $3,8 miljoen op een initiële investering van slechts $524.

Bitcoin-houder behaalt enorme winst met 59 BTC

Een opvallende gebeurtenis in de cryptowereld is de terugkeer van een zogenoemde Bitcoin-whale. Deze houder zat al meer dan 13 jaar op zijn voorraad van 59 BTC. Volgens gegevens van Whale Alert keerde deze houder terug op de markt, met een totale waarde van $3,78 miljoen aan BTC, wat symboliseert hoe sommige beleggers enorme winsten behalen door langdurig vast te houden.

Zijn initiële investering in augustus 2011, toen de BTC prijs slechts $8,79 bedroeg, is sindsdien gegroeid tot een waarde van miljoenen dollars, wat neerkomt op een indrukwekkende ROI van 725.357%. Ondanks deze enorme winst heeft de eigenaar geen grote transacties gedaan en alleen een kleine testtransactie van 0,00000778 BTC (ongeveer $0,49) uitgevoerd.

Stijgende Bitcoin koers en verwachtingen

Met de recente prijsstijging van 9% staat Bitcoin momenteel op $62.905, een opmerkelijke prestatie gezien het feit dat september historisch gezien een verliesmaand is voor de token. Analisten voorspellen echter dat de Bitcoin koers nog verder kan stijgen, mogelijk tot wel $120.000 tijdens de verwachte bull run. Dit wordt versterkt door de recente renteverlaging van de Fed, wat het vertrouwen in de markt heeft vergroot. Wellicht zullen we zelfs meer slapende investeerders de kop op zien duiken met enorme rendementen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!