Bitcoin laat bullish signaal zien in de orderboeken – Is een stijging aanstaande?

Recente analyses door Black Capital benadrukken een opmerkelijke afname van de marktdiepte van Bitcoin (BTC) in het weekend, wat zowel kortetermijn- als langetermijnkoop- en verkooporders beïnvloedt. Deze afname van de marktdiepte, vaak geassocieerd met marktomkeringen, kan een einde betekenen aan de daling van de Bitcoin koers, die eind augustus begon toen deze de $65.000 overschreed.

Wat zegt deze maatstaf?

Marktdiepte, een maatstaf voor liquiditeit, meet het vermogen van de markt om grote transacties te absorberen zonder de prijzen te beïnvloeden. Deze metriek wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder tijdstip van de dag, marktomstandigheden en specifieke prijsniveaus.

Doorgaans worden marktbodems gekenmerkt door verminderde handelsactiviteit, wat leidt tot minder koop- en verkooporders en verminderde liquiditeit. Analyse van de gecombineerde spotorderboeken, met name op de diepteniveaus van 0%-1% en 1%-5%, laat zien dat lage liquiditeit vaak correleert met marktbodems. Deze verminderde diepte van het orderboek kan dienen als een vroege indicator van een mogelijke omkering van de Bitcoin koers, vaak voorafgaand aan het begin van een bullish trend.

De diepte van de markt van 1% legt het totale volume van koop- en verkooporders vast binnen 1% van de huidige middenprijs, terwijl de diepte van 5% de liquiditeit weerspiegelt die 5% van de middenprijs afwijkt.

Macrotrends zijn gunstig voor Bitcoin

Op het moment van schrijven werd de BTC-prijs verhandeld op $59.868, wat een stijging van 4,3% weerspiegelt ten opzichte van het dieptepunt van vrijdag van $52.530. Ondanks deze stijging blijven de financieringspercentages op de perpetual futures-markt voor Bitcoin negatief, wat duidt op een voorkeur voor bearish posities, of shorts, zoals gerapporteerd door Coinglass.

Als de markt echter zijn kracht behoudt, zouden bears kunnen capituleren, hun shorts kunnen sluiten en mogelijk de prijzen omhoog kunnen drijven. De LondonCryptoClub-nieuwsbrief benadrukte dat met de huidige negatieve financieringspercentages en lichte positionering een kortetermijnstijging van de prijzen waarschijnlijk zou kunnen zijn.

De nieuwsbrief merkte ook op dat er positieve macro-economische trends ontstaan ​​voor Bitcoin, wat suggereert dat economieën die worden aangestuurd door fiat en schuld hoge reële tarieven niet lang kunnen volhouden. De kans om tarieven te normaliseren en de balansen van de centrale bank te verkleinen is nu voorbij. Hoewel voorzichtigheid op korte termijn is geboden nu de markt zekerheid zoekt bij de Federal Reserve, suggereert de nieuwsbrief dat Bitcoin en de bredere cryptomarkt klaar zijn voor een opleving.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!