Uitbraak voor goud en zilver, zal Bitcoin volgen?

Goud heeft onlangs een nieuw recordniveau bereikt van $2.570, terwijl zilver de grens van $30 heeft doorbroken. Kan Bitcoin (BTC) nu hetzelfde pad volgen?

Traditioneel worden goud en zilver beschouwd als veilige beleggingen in tijden van economische onzekerheid. Dit is ook nu nog steeds het geval. Met de huidige economische uitdagingen, zoals ongebreidelde uitgaven en de terugtrekkende globalisering, lijkt de vraag naar deze edelmetalen te groeien.

Uit gegevens van TradingView blijkt dat goud recent een sterke opwaartse beweging heeft gemaakt. Sinds 2020 bleef de goudprijs rond de weerstand van $2.000 hangen, maar in februari dit jaar werd deze barrière doorbroken. De prijs steeg snel naar $2.350, de 1.618 Fibonacci-extensie.

Na een periode van stabilisatie brak goud in juli opnieuw door en testte het kort de vorige niveaus, voordat de prijs verder omhoogging. De goudprijs volgde enkele weken een stijgende lijn en heeft nu opnieuw een doorbraak gerealiseerd. De volgende doelen voor goud zijn $2.800 bij de 2.618 Fibonacci en $3.260 bij de 3.618 Fibonacci.

Ook zilver steeg vrijdag sterk en bereikte opnieuw de weerstand van $30. Als zilver deze grens kan doorbreken en erboven blijft, kan de prijs verder stijgen. De volgende doelen voor zilver zijn $38, gevolgd door een nieuw recordniveau van $50. De Fibonacci-extensie op $63 is het volgende doel bij de 3.618.

Hoewel goud en zilver de traditionele veilige havens zijn in tijden van economische onzekerheid, wordt Bitcoin gezien als het digitale alternatief. De Bitcoin-prijs bevindt zich momenteel nog in een bull flag-patroon, maar macro-economische indicatoren wijzen erop dat een opwaartse beweging op korte termijn mogelijk is.

Als Bitcoin zijn vorige record van $73.800 kan doorbreken, liggen de doelen op $102.000 bij de 1.618 Fibonacci en $155.000 bij de 2.618 Fibonacci.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!