Bitcoin koers naar $90k als Trump wint en $30k als Harris wint

Een nieuw onderzoeksrapport van analisten van vermogensbeheerder Bernstein suggereert dat de cryptomarkt, met name Bitcoin (BTC), een substantiële verschuiving kan ondergaan op basis van de uitkomst van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2024.

De analyse geeft aan dat een mogelijke overwinning van Donald Trump de Bitcoin koers later dit jaar naar $90.000 zou kunnen stuwen. Als de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris echter wordt verkozen, zou de koningsmunt kunnen dalen tot een dieptepunt van $30.000.

Bitcoin koers naar $90.000 als Trump wint

In de notitie van 9 september aan klanten zeiden analisten Gautam Chhugani, Mahika Sapra en Sanskar Chindalia dat ze verwachten dat de Bitcoin koers nieuwe hoogtepunten zal bereiken en een piek zal bereiken van $80.000- $90.000 in het vierde kwartaal van 2024 als Trump wint.

Als vicepresident Kamala Harris echter als overwinnaar uit de bus komt, voorspellen de analisten dat BiTC zijn huidige vloer van $50.000 zal doorbreken en terugvalt naar het bereik van $30.000 tot $40.000, waar het bullish momentum voor de introductie van Amerikaanse Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) begon.

Trump is uitgesproken voorstander van crypto

Bernstein wees erop dat voormalig president Donald Trump zeer uitgesproken is geweest over het transformeren van Amerika tot de “Bitcoin- en cryptohoofdstad van de wereld” en dat hij in zijn beleidstoespraken publiekelijk cryptocurrencies heeft genoemd.

Tijdens zijn toespraak op de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville beloofde Trump de VS tot een “powerhouse” voor Bitcoin-mining te maken, een cryptovriendelijke voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) te benoemen en een nationale strategische Bitcoin-reserve op te richten.

Bernstein merkte echter daarentegen op dat Kamala Harris crypto in geen enkele van haar toespraken heeft genoemd, daarbij aangevend dat de crypto-industrie “meer warmte” heeft gekregen van het Trump-kamp:

“Hoewel leiders van de crypto-industrie meer open-minded zijn geweest met de Harris-campagne en hopen op een constructiever beleid, verwachten we dat het verschil tussen de twee politieke uitkomsten groot zal zijn.”

Het rapport belicht ook de bredere implicaties van de verkiezingen voor de crypto-industrie, wat suggereert dat een gunstig regelgevingslandschap risicobarrières voor institutionele spelers om deel te nemen zou kunnen wegnemen, waardoor crypto-activa kunnen concurreren met traditionele activa voor instroom en innovatie wordt gestimuleerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!