Nvidia’s aandelenkoers herstelt, maar zullen AI-altcoins volgen?

Zoals wij eerder vandaag aangaven zagen wij een duidelijke correlatie tussen de daling van Nvidia-aandelen en de dalende koersen van verschillende AI-altcoins. Nu de koers van Nvidia weer opveert, zijn we zeer benieuwd of AI-altcoins zullen volgen.

Nvidia weet te herstellen van crash

De recente daling van Nvidia’s aandelen zorgde voor golven in zowel het aandelen- als het cryptocurrencydomein. Na een aanzienlijke uitverkoop die werd veroorzaakt door het nieuws over een dagvaarding van het Amerikaanse ministerie van Justitie, daalde Nvidia’s aandelen met bijna 10%. Dit veroorzaakte een overeenkomstige daling in op AI gerichte tokens, wat de verwevenheid van tech-aandelen en cryptocurrencies weerspiegelt.

In een positieve wending ging Nvidia echter in op de juridische zorgen en verklaarde dat het van plan is om samen te werken met toezichthouders. Deze verduidelijking hielp het vertrouwen van beleggers te herstellen, wat leidde tot een herstel van de aandelenkoers. Analisten van Bank of America hebben hierdoor hun optimistische voorspellingen herhaald en handhaven een ‘koop’-aanbeveling voor Nvidia-aandelen, waarmee ze het gunstige groeitraject van het bedrijf benadrukken. Ze benadrukten dat de huidige marktuitdagingen het potentieel van Nvidia op de lange termijn niet mogen overschaduwen, wat rijpe koopkansen biedt voor slimme investeerders.

Zullen AI-altcoins volgen?

De mogelijkheid over een komende stijging van AI-altcoins wint tevens aan kracht nu de optimistische sentimenten over Nvidia de markt doordringen. Hoewel de AI-altcoins in het rood bleven te midden van een bredere neerwaartse trend, wordt verwacht dat deze opwaartse bewegingen in Nvidia’s aandelen een positief effect zullen hebben op AI-munten. Historisch gezien hebben AI-gestuurde cryptomarkten de neiging om positief te reageren op ontwikkelingen en nieuws in de grote technologiebedrijven die de AI-ruimte domineren.

Volgens de laatste updates vertoonden verschillende belangrijke AI-altcoins, waaronder NEAR, ICP en FET, gemengde prestaties. Ondanks de algehele marktdaling steeg de prijs van NEAR licht met 0,68% tot $3,78, terwijl FET een bescheiden winst van 1,24% kende en werd verhandeld voor $1,09. Evenzo registreerde ICP ook een stijging van 0,98%, geprijsd op $7,33. Deze kleine herstelbewegingen suggereren dat het optimisme van investeerders rond Nvidia de AI-muntensector zou kunnen helpen stabiliseren en uiteindelijk een impuls zou kunnen geven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!