Wall Street-miljardair: Grote banken gaan zich op Bitcoin storten

In een nieuwe video deed Howard Lutnick, CEO van Wall Street-bedrijf Cantor Fitzgerald, een aantal opvallende voorspellingen over de toekomstige relatie tussen traditionele financiële instellingen en Bitcoin (BTC).

Regulering is nog een drempel

De video, getiteld “Howard Lutnick about Bitcoin en tradFi”, veroorzaakt golven binnen de cryptogemeenschap, aangezien hij een gedurfde toekomst schetst waarin grote banken zich intensief met BTC zullen bezighouden. Hij benadrukt dan ook de afgelopen vijf jaar als een periode van toenemende nabijheid tussen Bitcoin en de reguliere financiële sector, hoewel er nog steeds aanzienlijke barrières zijn. Hij zegt:

“De afgelopen vijf [jaar] was Bitcoin een buitenstaander in de financiële sector, maar komt nu steeds dichterbij. Er is een ETF die net een beetje mainstream begint te worden, misschien een teen in het water van mainstream, maar banken kunnen het nog steeds niet clearen. Banken kunnen er nog steeds geen transacties mee uitvoeren. Banken kunnen het nog steeds niet bewaren. Banken willen er nog steeds geen transacties mee uitvoeren en ze willen het nog niet financieren.”

De CEO van Cantor Fitzgerald betoogt dat de trage acceptatie niet te wijten is aan een gebrek aan interesse van traditionele financiële sectoren, maar eerder aan regelgevende knelpunten die nog moeten worden aangepakt. Hij legt uit:

“Ik denk dat mensen traditionele financiële dienstverleners verkeerd begrijpen. Ze willen transacties uitvoeren in Bitcoin, ze willen nieuwe activaklassen om transacties in uit te voeren. Dat is gewoon een goede zaak, maar ze hebben de toezichthouder nodig om te zeggen dat het oké is.”

De grootste barrière voor “traditionele financiële dienstverleners, de grote banken, grote effectenmakelaarsbedrijven” zijn de huidige regelgevingen die vereisen dat banken kapitaal aanhouden dat gelijk is aan het volledige bedrag aan BTC dat ze beheren, een beperking die hen aanzienlijk ontmoedigt om ermee bezig te zijn. Hij vervolgt:

“Op dit moment, vandaag de dag, als een bank uw Bitcoin zou aanhouden, zouden ze hun eigen geld opzij moeten zetten dat gelijk is aan dat bedrag, zoiets als in de gevangenis. Ik bedoel, je zou zeggen, nou ja, dat is gek. Het antwoord is dat dat de reden is dat ze het niet aanhouden.”

Grote banken gaan Bitcoin omarmen

Hij voorziet een toekomst waarin regelgevende veranderingen deze drempels weg zullen nemen, wat zal leiden tot een enthousiaste omarming van BTC door grote financiële instellingen. Hij beweert:

“Als de regelgevende omgeving goed was, zul je zien dat alle traditionele financiële dienstverleners, de grote banken, grote makelaarsbedrijven, allemaal in de Bitcoin-vijver duiken.”

De voorspelde wending hangt af van een mogelijke regelgevende verschuiving die Bitcoin zou erkennen als een bonafide financieel bezit, een verandering waarvan Lutnick gelooft dat die onvermijdelijk is. Hij voorspelt dan ook:

“Uiteindelijk zal er een CFTC-voorzitter zijn die zegt: weet je wat, Bitcoin is een financieel bezit en we gaan het als zodanig behandelen en wanneer dat gebeurt, zul je zien dat Bitcoin in een zeer zeer sterke positieve richting beweegt.”

Lutnick concludeert:

“Bitcoin is een financieel bezit en we gaan het als zodanig behandelen en wanneer dat gebeurt, zul je zien dat Bitcoin in een zeer zeer sterke positieve richting beweegt. Daarom ben ik een fan van Bitcoin. Het gaat veel hoger. Het stuitert altijd rond, net als elk ander financieel bezit. Maar uiteindelijk gaan we de komende 5 jaar, als het wordt uitgenodigd voor dit feestje, omhoog.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!