Samsung gaat samenwerken met Sony aan de Soneium blockchain

Samsung Next, de investeringsarm van de Zuid-Koreaanse techgigant, heeft bekendgemaakt dat het zal deelnemen aan het Soneium Spark-programma door te investeren in het in Singapore gevestigde Startale Labs.

Hoewel de exacte details van de investering niet zijn onthuld, verklaarde John Yim, een investeerder bij Samsung Next, in een blogpost dat de investering bedoeld is om Startale Labs te ondersteunen, een bedrijf dat “aan de frontlinie staat van het aanpakken van belangrijke uitdagingen binnen het Web3-ecosysteem.”

Startale Labs werd in 2023 opgericht door Sota Watanabe als een strategische partner van Astar Network om de ontwikkeling daarvan te bevorderen. Startale Labs begon als een zelfstandig initiatief en vormde later een joint venture met Sony Network Communications Inc. Sota Watanabe, de oprichter van zowel Startale Labs als Astar Network, is ook directeur bij Sony Blockchain Solutions Labs, dat onlangs de Soneium blockchain, een Ethereum Layer-2 netwerk, heeft gelanceerd.

Volgens Sony zal Soneium web3 toegankelijker maken voor gebruikers en verschillende nuttige toepassingen bieden. Het netwerk zal gebruikmaken van optimistische rollups, gebaseerd op de Optimism OP-stack, en de onderliggende infrastructuur van Startale’s Astar zkEVM integreren.

Het Soneium Spark-programma, dat door Soneium is gelanceerd, heeft als doel web3-ontwikkelaars te stimuleren om gedecentraliseerde applicaties (DApps) op de blockchain te bouwen door hen investeringen tot $100.000 per team aan te bieden.

Volgens Yim zal Samsung Next deelnemen aan dit incubatieprogramma om “een gemeenschap van visionaire makers en innovators te ondersteunen,” met als doel ideeën om te zetten in concrete oplossingen die de groei van de web3-sector op lange termijn bevorderen.

Samsung voegt zich bij andere belangrijke spelers in de blockchain-industrie, zoals Circle, Alchemy, Chainlink en The Graph, die ook deelnemen aan het incubatieprogramma, samen met Sony-dochters zoals Sony Music en Sony Pictures.

Eerder dit jaar haalde Startale Labs $3,5 miljoen op tijdens een uitgebreide seed-investeringsronde van Samsung Next en United Overseas Bank Venture Management. Of dit dezelfde investering betreft als die in de recente blogpost wordt genoemd, is echter niet duidelijk.

Samsung heeft eerder betrokkenheid getoond in de web3-sector via verschillende samenwerkingen. Vorig jaar werkte de techgigant samen met Savage, een op Polygon gebaseerde streamingdienst, om de app beschikbaar te maken op Samsung smart-tv’s. In 2022 bood Samsung in samenwerking met Theta Labs speciale NFT’s aan klanten die hun smartphones vooraf bestelden.

Daarnaast is Samsung een belangrijke partner van de Bank of Korea in de ontwikkeling van een digitale valuta van de centrale bank. Deze samenwerking richt zich op het ontwikkelen van een ecosysteem voor digitale valuta dat ook zonder internetverbinding kan functioneren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!