Nog een analist waarschuwt voor september: Historisch een slechte maand voor crypto

Zoals wij in een eerder artikel al aangaven, is september historisch gezien een slechte maand voor crypto. Nu heeft echter een andere bekende analist dit sentiment bevestigd door een eigen waarschuwing uit te vaardigen.

In een nieuwe video-update vertelt cryptostrateeg Benjamin Cowen zijn 810.000 YouTube-abonnees dat september historisch gezien vaker negatieve rendementen voor BTC heeft opgeleverd dan niet. Hij zegt het volgende hierover:

“Ik begon een patroon voor Bitcoin op te merken. En in wezen was het zo dat we gewoon rode september na rode september na rode september hadden. 2017, 2018, 2019, 2020… Wat je echter zult opmerken, ongeacht hoe je naar je gemiddelden kijkt, ongeacht welke jaren je negeert, september is over het algemeen niet zo geweldig.”

Cowen zegt ook dat hij de omkering van de 10-jaarsrendementen (US10Y) en de 2-jaarsrendementen (US2Y) deze maand nauwlettend in de gaten houdt. Marktwaarnemers zien de inversie vaak als een signaal van een naderende recessie, en de “un-inversie” als de voltooiing van het signaal. Hij gaat verder met:

“De 2-jaars en 10-jaars rendementen zijn bijna un-inverted. Als je kijkt naar de 2-jaars, is het 3,921, de 10-jaars is 3,907. Ze zijn dus eigenlijk heel dicht bij un-inverting… Er is een kans dat je de 10-jaars en de 2-jaars un-inverted in september zult zien, wat de zaken zeker zou kunnen veranderen.”

Tot slot waarschuwt Cowen dat op basis van historische precedenten de TOTAL3-grafiek, die de marktkapitalisatie van alle crypto-activa bijhoudt, met uitzondering van Bitcoin, Ethereum en stablecoins, in september slecht zou kunnen presteren ten opzichte van Bitcoin (TOTAL3/BTC), aangezien de Fed naar verwachting deze maand de rente zal verlagen. Hij sluit af met:

“Het andere dat ik wil noemen voor september zijn alt/Bitcoin-paren. Want als je kijkt naar alt/Bitcoin-paren van de laatste cyclus, kijk dan gewoon naar de laatste cyclus, en je ziet waar ze zijn afgebroken. De eerste maandelijkse sluiting onder de support was een maand voor de eerste renteverlaging. Dat was in juni [2019]. Dat was een maand voor de eerste renteverlaging. En toen bleven de alt/Bitcoin-paren van juli dalen, en ze hebben het zelfs tot in augustus verlengd. En je kunt zien dat we hier maandelijkse sluitingen onder de support beginnen te krijgen, en toevallig gaat de Fed waarschijnlijk de rente verlagen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!