Nieuwe ‘meme coin fabriek’ Ethervista wordt grootverbruiker op Ethereum-netwerk

De nieuwe zogenaamde ‘meme coin fabriek’, Ethervista, is plotseling de grootste gasverbruiker geworden op het Ethereum-netwerk. Door deze ontwikkeling stegen de kosten van bijna nul gwei naar 16 gwei op maandag.

Het smart contract van Ethervista besteedde sinds maandag 130 ETH aan transactiekosten, meer dan Uniswap (UNI) of een andere entiteit, inclusief de Tether’s USDT. De activiteit lijkt echter de afgelopen uren weer te zijn vertraagd, waardoor de Ethereum-gaskosten tevens zijn gedaald tot 1,5 gwei, ongeveer een dollar per transactie.

Een deel van de reden zou kunnen zijn vanwege beschuldigingen dat een ontwikkelaar van het project VISTA-tokens vooraf heeft gekocht met behulp van een privéwallet en ze vervolgens binnen twee dagen weer heeft verkocht voor flinke winst. Dit leverde de ontwikkelaar een winst van bijna $700.000 op.

Solana-achtige meme coin fabriek

Ethervista, een Solana-achtige meme coin fabriek die draait op Ethereum, is bedoeld als lanceerplatform voor meme coins met liquiditeit die vijf dagen vastzit om de kans op rug pulls te beperken, aangezien het project beweert dat de meeste rug pulls binnen 2 tot 4 dagen plaatsvinden. De vermeende verkoop van de ontwikkelaar heeft het project daarom blootgesteld aan fikse kritiek van hypocrisie.

Dit is de eerste keer dat een project dat probeert Solana’s meme coin-fabriek na te bootsen, bekendheid heeft gekregen op het Ethereum-netwerk, waarbij sommigen al spreken over de meme coin-zomer die leidde tot een stijging van de prijs van SOL.

Dit soort meme coins zullen echter per definitie waarschijnlijk van korte duur zijn, hoewel sommigen beweren dat de lanceringen van meme coins eerlijker zijn omdat ze meestal geen vroege VC-investeringen hebben zoals bij ICO’s. Dit feit houdt echter geen rekening met de ontwikkelingskosten die DeFi-projecten hebben, terwijl meme coins geen aspiraties hebben voor productontwikkeling.

Hoeveel tractie het op Ethereum zal krijgen, moet echter nog worden afgewacht. We zijn dan ook zeer benieuwd of dit iets positiefs voor de Ethereum koers gaat betekenen. We houden jullie op de hoogte!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!