Polygon (MATIC) on-chain metrics duiden op mogelijke prijsomkering

Volgens het crypto-analysebedrijf Santiment suggereren bepaalde on-chain metrics dat de blockchain-schaaloplossing Polygon (MATIC) mogelijk op het punt staat een prijsomkering te ondergaan.

Santiment merkt op dat MATIC onlangs een toename zag in actieve adressen en beweging van inactieve munten:

“Polygon behoort tot de vele netwerken die sinds het begin van de terugval van crypto in maart zijn gedaald. Echter, een opmerkelijke piek in on-chain activiteit kan een teken zijn dat er binnenkort een ommekeer in MATIC kan komen. Stijgingen in actieve adressen en inactieve munten zijn vaak signalen die hieraan voorafgaan.”

Bron: Santiment

MATIC wordt momenteel verhandeld voor $0,423. Het crypto-actief staat op de 28e plaats qua marktkapitalisatie en is meer dan 2% gedaald in de afgelopen 24 uur.

De on-chain activiteit van Polygon neemt toe terwijl het project zich voorbereidt op een naderende rebranding die gepland staat voor 4 september. De nieuwe POL-token zal MATIC vervangen als de native gas- en staking-asset van de chain.

De rebranding, die voor het eerst werd voorgesteld in juli, maakt deel uit van de overgang van het netwerk naar Polygon 2.0, dat tot doel heeft het project te vestigen als de “waardelaag van het internet.”

Polygon Labs mede-oprichter Sandeep Nailwal zei vorig jaar dat POL is ontworpen om “de voordelen van multi-chain staking te bieden zonder de extra risico’s van restaking.”

Zo vertelde hij:

“Met het Polygon 2.0-voorstel zal het Polygon Ecosysteem uitbreiden van een enkele chain naar een ecosysteem van L2’s die gemakkelijk met elkaar kunnen samenwerken en liquiditeit met elkaar kunnen delen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!