Elon Musk wint Dogecoin-rechtszaak van $258 miljard

In 2022 schreven wij al dat de bekende oprichter van Tesla en eigenaar van X (voorheen Twitter), Elon Musk, een rechtszaak voor zijn kiezen kreeg, waarin de eisers een gigantische vergoeding van $258 miljard eiste van Musk. De reden achter deze rechtszaak? Het heeft allemaal met Musks voorliefde voor Dogecoin (DOGE) te maken.

Elon Musk misbruikt Dogecoin?

De miljardair werd, samen met SpaceX en Tesla, aangeklaagd voor $258 miljard wegens Dogecoin-gerelateerde claims. De indiening van de zaak suggereert namelijk dat Musk en zijn bedrijven deel uitmaken van een afpersingsschema om Dogecoin te steunen.

De rechtszaak, die in de afgelopen twee jaar tijd vier keer gewijzigd werd, beweerde dat Musk zijn invloed gebruikte, met name via Twitter en zijn optreden in NBC’s “Saturday Night Live”, om de prijs van Dogecoin te manipuleren.

Investeerders beweerden dat Elon Musk de prijs van Dogecoin in twee jaar tijd met 36.000% had opgedreven. Hij verkocht vervolgens zijn Doge-bezittingen, waardoor de prijs crashte. Dit heeft investeerders enorme financiële verliezen opgeleverd. Ze suggereerden ook dat hij betrokken was bij insider trading, waardoor hij zijn transacties zo timede dat ze samenvielen met zijn publieke verklaringen.

Vorderingen van investeerders houden geen stand

Donderdag wees de Amerikaanse districtsrechter Alvin Hellerstein in Manhattan de rechtszaak af, wat Musk en zijn elektrische autobedrijf verlichting bracht. De rechter was niet overtuigd van de beweringen van investeerders. Hij verklaarde dat de tweets van Elon Musk met betrekking tot Dogecoin slechts aspiraties waren. Ze moesten niet letterlijk worden opgevat. Hij wees er ook op dat geen enkele redelijke investeerder ooit op dergelijke tweets zou kunnen vertrouwen en dat dit geen basis kan zijn voor een claim wegens effectenfraude.

Hellerstein vond de claims over insider trading ook te vaag en stelde dat het “niet mogelijk was om de beschuldigingen te begrijpen”. Met deze conclusies wees de rechter de zaak af met vooroordeel, wat betekent dat deze niet opnieuw kan worden ingediend.

Een overwinning voor Elon Musk en Dogecoin

Alex Spiro, advocaat van Elon Musk die deze overwinning vierde, zei dat het een hele goede dag is voor Dogecoin. Het juridische team van Elon Musk beweerde dat zijn tweets absoluut ongevaarlijk waren en dat er geen bewijs is van illegale activiteiten met betrekking tot Dogecoin-handel.

Deze uitspraak zuivert dan ook de naam van Elon Musk van alle misstanden met Dogecoin. Wat de toekomst van Dogecoin betreft, zullen we moeten afwachten hoe dit de prijs ervan beïnvloedt. Tot op heden heeft het weinig tot geen invloed gehad op de prijs, aangezien de munt 0,25% gedaald is in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!