OpenSea ontvangt Wells Notice van Amerikaanse SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de NFT-marktplaats OpenSea een waarschuwing gestuurd, waarin zij aangeeft dat ze mogelijk juridische stappen overwegen tegen het bedrijf. OpenSea maakte dit nieuws woensdag bekend. Devin Finzer, CEO van OpenSea, meldde via het sociale mediaplatform X dat de SEC hen dreigt aan te klagen omdat de toezichthouder van mening is dat de NFT’s op hun platform als effecten kunnen worden beschouwd.

Finzer uitte zijn verbazing over de actie van de SEC en benadrukte dat OpenSea bereid is om zich te verdedigen. “We zijn geschokt dat de SEC zo’n ingrijpende stap overweegt tegen kunstenaars en makers,” zei Finzer. “Maar we zijn klaar om op te staan en te vechten.”

De waarschuwing die de SEC heeft verzonden, staat bekend als een Wells notice. Dit is een formele mededeling waarin de toezichthouder de ontvanger informeert over de aanklachten die overwogen worden. Deze meldingen leiden vaak tot daadwerkelijke handhavingsacties. In reactie op deze dreiging heeft Finzer aangekondigd dat OpenSea het Wells-bericht zal aanvechten en dat het bedrijf $5 miljoen beschikbaar stelt om juridische kosten te dekken voor NFT-makers en ontwikkelaars die mogelijk ook zo’n bericht ontvangen.

Finzer sprak de hoop uit dat de SEC snel tot bezinning komt en openstaat voor een constructieve dialoog. Hij benadrukte dat OpenSea zich sterk zal verzetten tegen wat zij beschouwen als een onterechte aanval op de NFT-gemeenschap.

Dit is niet de eerste keer dat de SEC dergelijke stappen onderneemt. Eerder ontvingen ook de gedecentraliseerde crypto-exchange Uniswap en het populaire handelsplatform Robinhood vergelijkbare Wells notices van de SEC, waarin zij werden gewaarschuwd voor mogelijke juridische acties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!