Ethereum-oprichter stuurt donatie van $517.000 naar ethOS

Volgens Arkham-gegevens heeft Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin 199,9 ETH, ter waarde van meer dan $517.000, naar een Gnosis Safe multi-signature contract gestuurd. De meeste commentatoren denken dat Buterins overdracht een donatie was aan het Ethereum-telefoonproject genaamd ethOS.

Dit open-source-initiatief, gebouwd door pseudonieme ontwikkelaars bij Freedom Factory, werd aanvankelijk eind 2022 gelanceerd op geselecteerde Android-apparaten en het jaar daarop opnieuw geïmplementeerd.

ethOS is een Ethereum-native mobiel besturingssysteem waarmee gebruikers blockchaincode kunnen schrijven en ETH-gebaseerde gedecentraliseerde applicaties kunnen implementeren. Het team, gevormd in 2021, is van plan om dit jaar of volgend jaar extra hardware-aanbiedingen uit te brengen, volgens de officiële ethOS-website.

Het antwoord op Solana’s Saga?

Het integreren van blockchainstandaarden met mobiele apparaten zoals smartphones is vaak een uitdaging geweest, maar ontwikkelingen in de afgelopen jaren suggereren vooruitgang. In juni 2022 introduceerde Solana Labs, de entiteit achter Solana (SOL), het mobiele apparaat Saga. De hardware was gebouwd op het besturingssysteem van Android en vooraf geladen met Solana DApps zoals de Phantom Wallet.

Trage verkopen deden aanvankelijk twijfels rijzen over het succes van Saga en Solana deed er bijna een jaar over om 20.000 eenheden te verkopen. Saga 2.0 verbeterde dit trackrecord echter door binnen een maand 100.000 exemplaren in pre-orders te verkopen.

ethOs en Saga hebben echter verschillende benaderingen aangenomen om blockchain en mobiele technologie samen te voegen. De Ethereum- en Solana-blockchains hebben het afgelopen jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt. Als zowel ethOS als Saga zich blijven ontwikkelen, kunnen ze uiteindelijk volwaardige concurrenten worden op de blockchain-mobiele markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!