Amerikaanse dollar toont zwakte – Zal Bitcoin profiteren?

De bekende voorvechter van goud en Bitcoin-criticus Peter Schiff noemt de mogelijke komende renteverlagingen vanuit de Amerikaanse Federal Reserve in september een grote vergissing, aangezien de Amerikaanse dollar daalt ten opzichte van belangrijke valuta’s. Zo bereikte de Amerikaanse dollar een dieptepunt van 13 jaar bereikte ten opzichte van de Zwitserse frank.

Peter Schiff signaleert renteverlagingen door de Fed in september

In een bericht op X noemt Schiff mogelijke renteverlagingen door de Fed in september een vergissing, waarbij hij wijst op macro-economische factoren en een verzwakte dollar naast een los monetair beleid.

De meeste commentatoren op de financiële markt voorspelden de eerste renteverlagingen in september te midden van een vertragende inflatie, die volgden op lagere jaarlijkse consumentenprijzen en wereldwijde trends. Tevens kondigde Fed-voorzitter Jerome Powell in zijn toespraak van 23 augustus renteverlagingen en een beleidswijziging richting de 2%-grens aan.

Hoewel veel marktdeelnemers de officiële prognoses verwachtten, stelde Powell dat de renteverlagingen afhankelijk zouden zijn van binnenkomende gegevens en de balans van risico’s. Ondertussen daalde de dollar echter ten opzichte van andere belangrijke valuta’s, wat tot bredere zorgen heeft geleid. De dollar daalde ten opzichte van de GBP en de EUR, wat tot wankele macro-economische prognoses geleid heeft.

Zal Bitcoin profiteren?

Renteverlagingen zijn altijd een positieve drijfveer voor de financiële markten, omdat er meer geld naar risicovolle activa zal stromen. Marktwaarnemers voorspellen dan ook dat de komende renteverlaging en zwakke Amerikaanse dollar de volgende stijging van Bitcoin (BTC) zullen inluiden.

In andere landen wenden burgers zich al tot Bitcoin in tijden van inflatie. Als we bijvoorbeeld naar Turkije kijken, waar de inflatie vorige maand 75,5% bedroeg, dan is te zien dat de Turkse cryptomarkt de vierde grootste markt ter wereld is, met een handelsvolume van meer dan $170 miljard. Dit plaatst de Turkse cryptomarkt vóór Duitsland, Rusland, Canada, Vietnam en Thailand.

Als we dus naar andere het verleden kijken, lijkt een Bitcoin koersstijging op handen. Tot op heden is de koningsmunt echter weer onder de $60k gedoken. De munt staat op het moment van schrijven op $59.420, een daling van ongeveer 5,5% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!