Vitalik Buterin plaatst ‘Bullish op Ethereum’ en zorgt voor meme coin-gekte

De medeoprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft vandaag weer een uitspraak gedaan die de cryptomarkt op zijn kop heeft gezet. Buterin lijkt tevens een ​​nieuwe manier te hebben gevonden om zijn standpunt over de nummer één altcoin te communiceren, namelijk via door AI gegenereerde afbeeldingen.

Toen hem werd gevraagd of hij het voor elkaar zou krijgen om af en toe bullish te zijn over ETH op sociale media, aangezien het moreel van de community momenteel laag is, plaatste Buterin opnieuw een afbeelding van een bull die een bord omhoog hield met de tekst: “Bullish op Flux, Bullish op Ethereum”, waarbij Flux refereert naar de AI-app waarmee de afbeelding gemaakt is.

Buterin zorgt voor meme coin-gekte

Wat Buterin precies wilde zeggen met zijn afbeelding, is aan de ene kant duidelijk en aan de andere kant niet. Zelfs als het geen sarcasme is, zoals het lijkt, blijft het eindproduct van dergelijke ‘bullposting’ zeer twijfelachtig. Als het niet serieus is en alleen bedoeld is om vervelende vragen over de prijs van ETH af te weren, dan werkt Buterins strategie, want alle reacties op dit bericht stonden vol met memes en shills voor meme coins.

Hoewel de Ethereum koers geen uitzonderlijke prestaties laat zien in vergelijking met Bitcoin (BTC), Solana (SOL) en een groot aantal andere altcoins, zullen degenen die meme coins verhandelen zeker winst maken op dergelijke “bull posts” van Buterin. Er moet echter worden opgemerkt dat dit soort stijgingen vaak tijdelijk zijn en een ideale omgeving is voor crypto-scams om rug pulls toe te passen. Let dus op met investeringen in projecten die puur gebaseerd zijn op een tijdelijke trend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!