Staat deze altcoin op het punt van uitbreken?

In onze vorige analyse hebben we naar de gehele altcoin-markt gekeken, waarbij we tot de conclusie kwamen dat de komende weken cruciaal zijn voor altcoins. Nu is het echter zo dat sommige munten al wat interessante patronen laten zien in de grafieken, waaronder Avalanche (AVAX).

AVAX ziet er aantrekkelijk uit

Avalanche bevindt zich momenteel in een interessante technische positie, waarbij het een mogelijk bullish patroon aan het vormen is, namelijk de falling wedge.

Wat is een falling wedge?

Een falling wedge is een bullish continuation of reversal patroon dat ontstaat wanneer de prijsactie een dalende trend volgt met convergerende trendlijnen. De lagere highs en lagere lows komen dichter bij elkaar naarmate de wedge zich vormt. Dit patroon geeft aan dat de verkopers hun grip verliezen, en het kan leiden tot een bullish breakout zodra de prijs boven de bovenste trendlijn uitbreekt.

De technische setup van AVAX

Als we naar de grafiek van AVAX kijken, zien we dat de prijs zich binnen een dalend wigpatroon heeft bewogen. AVAX heeft nu de bovenkant van de wedge doorbroken, wat een positief signaal is. Dit kan erop wijzen dat AVAX zich opmaakt voor een mogelijke opwaartse beweging.

De grafieken laten zien dat er een belangrijke weerstand ligt rond de $30-$32. Als AVAX deze zone weet te doorbreken, kan dit de weg vrijmaken voor een verdere stijging naar hogere prijsniveaus, zoals weergegeven in de boxzones op de tweede afbeelding.

Weekly bull market support band en mogelijke afwijzing

Vanuit een indicatorperspectief is het nog maar de vraag of de targets in één keer behaald gaan worden. Zonder twijfel maakt AVAX een grote kans om deze targets te bereiken, maar of dat in één keer lukt, is de grote vraag. Als we naar de weekly bull market support band (BMSB) kijken, zien we dat AVAX al een paar keer is gereject. De grote vraag is nu of dit opnieuw zal gebeuren. Als dit zo is, mogen we verwachten dat AVAX de range lows opzoekt en het vanaf daar nog een keer probeert.

Conclusie

AVAX bevindt zich op een cruciaal punt. De doorbraak uit de falling wedge op de dagelijkse grafiek suggereert een mogelijke bullish beweging, vooral als AVAX de weerstand rond $30-$32 weet te overwinnen. Echter, de weerstand rond de weekly BMSB vormt een belangrijke horde die eerst genomen moet worden. De komende weken zullen cruciaal zijn om te zien of AVAX erin slaagt om deze opwaartse trend door te zetten of dat er een verdere consolidatie nodig is.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!