Benjamin Cowen denkt dat de Fed een crypto-boom kan veroorzaken

Crypto-analist Benjamin Cowen ziet sterke parallellen tussen de huidige economische situatie in de VS en eerdere periodes uit de geschiedenis. Hij benadrukt factoren die van invloed kunnen zijn op toekomstige beslissingen van de Federal Reserve (Fed) en hoe deze beslissingen risicovolle activa zoals cryptocurrencies kunnen beïnvloeden.

Benjamin Cowen denkt dat de Fed zich momenteel richt op het verlagen van de inflatie van 2,92% naar onder de 2%. Hij voorspelt dat de Fed mogelijk al in september de rente zal verlagen, nog voordat de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvinden. Deze renteverlagingen zouden onderdeel kunnen zijn van een bredere strategie om te voorkomen dat de inflatie weer stijgt. Cowen wijst erop dat de werkloosheid in de VS laag is, en dat de Fed deze situatie waarschijnlijk wil behouden om de economie niet te schaden.

Verder verwacht Benjamin Cowen dat de Fed in 2025 zijn monetair beleid mogelijk zal versoepelen om de economie te stimuleren, vergelijkbaar met de situatie in 2019. Destijds leidde deze versoepeling tot een sterke stijging van de crypto-markt het daaropvolgende jaar. Hij ziet overeenkomsten tussen het gedrag van Bitcoin in 2024 en dat van 2019, waarbij de prijs van Bitcoin in het vierde kwartaal van het jaar na een halvering een piek bereikt.

Volgens Benjamin Cowen staat Bitcoin op het punt een zes maanden durende terugvalperiode af te ronden, een patroon dat ook zichtbaar is in andere markten zoals goud. Hoewel hij verwacht dat Bitcoin in 2025 zal stijgen, denkt hij dat altcoins deze keer beter zullen presteren dan Bitcoin. Cowen merkt ook op dat Ethereum de afgelopen tweeënhalf jaar consistent slechter heeft gepresteerd dan Bitcoin. Dit patroon suggereert dat de altcoin-markt in 2025 mogelijk sterk zal stijgen, na een jaar van druk van Bitcoin en zich voorbereidend op een rally volgend jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!