Bitcoin koers op route om recordhoogte te bereiken tijdens Amerikaanse verkiezingen

Zoals jullie allemaal wel gezien hebben, is de Bitcoin koers de afgelopen dagen flink gestegen. De munt staat echter op de rand van een grote beweging. Volgens een recent rapport van Cryptopolitan zal de Bitcoin koers in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen een nieuwe all-time high bereiken.

De recente toespraak van Jerome Powell in Jackson Hole, Wyoming, waarbij hij komende renteverlagingen aankondigde, leek een broodnodige duw te zijn voor de Bitcoin koers om uit zijn range te breken.

De Fed-voorzitter heeft echter nog niet aangekondigd over het exacte cijfer van de verlaging, die in september ingevoerd zal worden. De meeste experts denken echter dat een verlaging van 25 basispunten een mooie boost kan zijn voor de Bitcoin prijs. Het artikel gaat verder met:

“Dit soort omstandigheden is echter waar Bitcoin vaak van profiteert. De rally van gisteravond werd voornamelijk aangestuurd door spothandel. De financieringsrentes zijn vlak, wat iets is om in de gaten te houden.

Wat dit ons vertelt, is dat de echte actie plaatsvindt in spot trading, niet in leveraged posities. Maar dat zou snel kunnen veranderen als Bitcoin boven de $63.000 blijft. We zouden een toestroom van leveraged long posities kunnen zien naarmate we dichter bij het einde van de zomer komen.”

Het is duidelijk dat deze handelaren erop wedden dat de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar nieuwe hoogten bereikt. We moeten echter waarschijnlijk wachten tot Q4, voordat de koningsmunt uit de huidige range breekt. Dit is namelijk het moment waarop de Amerikaanse verkiezingen in het spel komen, en als de geschiedenis ons iets leert, is het dat het verkiezingsseizoen een game-changer kan zijn voor Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!