El Salvador lanceert Bitcoin-trainingsprogramma voor ambtenaren

Het Nationale Bitcoin Kantoor (ONBTC) van El Salvador gaat 80.000 overheidsmedewerkers trainen en hen voorzien van Bitcoin-instructies en certificeringen. El Salvador, dat bekend staat om zijn positieve houding ten opzichte van Bitcoin (BTC), is begonnen met een trainingsprogramma voor ambtenaren. Dit programma is bedoeld om hen kennis bij te brengen over strategisch management en overheidsbeleid met betrekking tot Bitcoin.

De training, die virtueel en op eigen tempo gevolgd kan worden, duurt 160 uur en heet ‘Certificering in Openbaar Bestuur 1’. Het bestaat uit zeven modules die verschillende onderwerpen behandelen, zoals concepten, wetten, vaardigheden en managementprincipes met betrekking tot het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel.

Volgens Stacy Herbert, directeur van ONBTC, zal het trainen van overheidsmedewerkers een positief effect hebben op de Bitcoin-gedreven economie van El Salvador. Ze is van plan om meer educatieve initiatieven te lanceren, waarbij ze benadrukt dat deze onderwijsprojecten cruciaal zijn voor het langetermijnsucces van El Salvador en zijn Bitcoin- en technologiebeleid.

De Bitcoin-certificering wordt verzorgd door de Hogere School voor Innovatie in Openbaar Bestuur (ESIAP), opgericht door president Nayib Bukele in augustus 2021. Het ONBTC heeft verklaard dat het curriculum is ontworpen om de standaard van uitmuntendheid in bestuur en openbare diensten in El Salvador te versterken.

El Salvador’s succes met Bitcoin heeft ook de aandacht getrokken van andere landen met vergelijkbare economische uitdagingen, zoals Argentinië. In mei begon de Argentijnse overheid samen te werken met El Salvador om te leren van hun ervaring met Bitcoin en andere crypto-valuta.

Tijdens een ontmoeting tussen de Argentijnse effectenwaakhond (CNV) en de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD) van El Salvador werd gesproken over samenwerking op het gebied van crypto-regelgeving. CNV-president Roberto Silva gaf aan dat Argentinië graag nauwer wil samenwerken met El Salvador en onderzoekt de mogelijkheid om formele samenwerkingsovereenkomsten te sluiten.

Daarnaast heeft Argentinië onlangs nieuwe registratievereisten voor crypto-bedrijven ingevoerd en is het land actiever bezig met crypto-valuta sinds Javier Milei, een Bitcoin-vriendelijke politicus, eind 2023 president werd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!