Bitcoin volgt waarschijnlijk dezelfde bewegingen als in 2019, volgens Benjamin Cowen

Een populaire crypto-analist vergeleek de huidige correctie van Bitcoin (BTC) met de koersbewegingen van ongeveer vijf jaar geleden. In een interview met financiële en tech-YouTuber David Lin legde crypto-strateeg Benjamin Cowen uit dat de sociale risicometer erop wijst dat Bitcoin een vergelijkbaar pad volgt als in 2019.

Cowen wees op een significante daling in het aantal kijkers van crypto-YouTube-kanalen, wat hij ziet als een teken dat Bitcoin mogelijk binnenkort weer een opwaartse trend zal inzetten, vergelijkbaar met de rally van 2021.

Hij merkte op dat tijdens de piek in 2021 sommige crypto-YouTube-kanalen dagelijks vier miljoen views trokken, terwijl dat aantal nu is gedaald naar ongeveer 850.000 views per dag. Dit afnemende sociale risico doet Cowen sterk denken aan de situatie in 2019, toen een vergelijkbare daling in belangstelling voorafging aan een herstel.

Cowen benadrukt echter dat de crypto-markten nog niet dezelfde manie hebben gezien als in 2021. Volgens hem is dit te wijten aan het feit dat particuliere beleggers, die een cruciale rol spelen in het aanjagen van prijsstijgingen, nog niet in groten getale zijn teruggekeerd naar de markt. Ondanks dat Bitcoin nieuwe recordhoogtes bereikte, bleef de verwachte terugkeer van particuliere beleggers uit, wat volgens Cowen een van de verwarrende aspecten van de huidige markt is.

Om zijn vergelijking met 2019 verder te ondersteunen, wijst Cowen op de overeenkomstige prijsbewegingen. Hij vergelijkt de stijging van 2018 naar de piek in 2019, die een rally van ongeveer 350% liet zien, met de recente rally van 2022 tot begin 2024. Deze gelijkenissen versterken zijn overtuiging dat de huidige marktfase lijkt op die van 2019.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $58.732, een daling van 1,84% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!