Kan Bitcoin $100.000 bereiken in de huidige bull run?

Bitcoin (BTC) bereikte in maart 2024 een recordwaarde van $73.881, wat in het eerste kwartaal een indrukwekkend rendement van 68% opleverde. Ondanks deze stijging heeft Bitcoin moeite gehad om de prijsklasse tussen $70.000 en $60.000 te doorbreken. Recente analyses suggereren echter dat BTC tegen het einde van 2024 nog steeds een aanzienlijke winst van 174% zou kunnen behalen, mogelijk leidend tot een prijs boven de $100.000.

Toekomstige prijsdoelen en marktdynamiek

Volgens een studie van Bitcoin-onderzoeker Sminston With, gedeeld op X, kunnen de pieken van eerdere bull-cycli in 2011, 2013 en 2017 inzicht geven in toekomstige prijsontwikkelingen. With gebruikte een “exponentiële vervalfunctie” om de piek van 2021 nauwkeurig te voorspellen en stelde vast dat de prijs in 2025 mogelijk boven de $100.000 zal uitstijgen. Dit zou overeenkomen met andere wiskundige modellen, zoals de Bitcoin power law, die eveneens een zes-cijferig prijsdoel voorspellen.

Naast deze studie is er een rapport van Bybit en BlockScholes dat suggereert dat de huidige bull run nog 350 dagen kan duren. Met een huidige trough-to-peak ratio van 3,5x, aanzienlijk lager dan de 20x uit eerdere cycli, zou de rally kunnen voortduren tot in het derde kwartaal van 2025.

Weerstandsniveaus en technische analyse

Hoewel Bitcoin momenteel bullish trends vertoont boven $60.000, ondervindt het sterke weerstand tussen $62.000 en $63.800. De 50- en 100-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden bieden extra ondersteuning in deze prijsklasse. Herstel boven de 200-EMA suggereert een blijvende bullish houding op de markt.

Volgens Nathan Thompson van Bybit bevindt Bitcoin zich momenteel in de tweede fase van de bull-cyclus. Historisch gezien herstelt BTC eerst van zijn cyclusdalen naar eerdere recordhoogten, om vervolgens nieuwe, hogere prijsniveaus te verkennen.

Bitcoin second fase

De rol van institutionele beleggers

In deze cyclus hebben institutionele beleggers een cruciale rol gespeeld in de Bitcoin-rally van 2024, in tegenstelling tot de kleinere rol van retailbeleggers. De inflatie en lagere persoonlijke besparingen hebben de deelname van particuliere beleggers verminderd, terwijl de lancering van BTC Spot ETF’s in januari 2024 een nieuwe vraagpool voor crypto heeft ontsloten.

Sinds hun lancering zijn de instromen van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s sterk gecorreleerd met de prijspieken en -dalen van Bitcoin. Deze ETF-instroom was verantwoordelijk voor ongeveer 75% van de nieuwe investeringen in Bitcoin tegen februari 2024, toen de prijs de grens van $50.000 overschreed.

Conclusie

Terwijl Bitcoin zich herstelt van eerdere marktschommelingen en zich voorbereidt op verdere groei, blijven de verwachtingen hooggespannen. Met institutionele steun en positieve marktvooruitzichten, lijkt Bitcoin klaar voor een mogelijke nieuwe recordhoogte in de komende jaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!