Altcoins staan mogelijk op het punt om de markt te domineren

Er beginnen sterke signalen te verschijnen voor de opkomst van altcoins op de cryptocurrency-markt. De dominantie van Bitcoin (BTC) op de markt heeft een piek van 57,67% bereikt, wat wijst op een potentiële cycluspiek. Deze ontwikkeling heeft de verwachtingen van een naderend altcoin-seizoen doen toenemen, waardoor beleggers zich langzaamaan gaan wenden tot altcoins met een groot volume.

Een van de factoren die deze bullish verwachting versterken is de goedkeuring van meerdere spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten. Bovendien worden de goedkeuring van de eerste spot Solana ETF in Brazilië en de oplossing van de rechtszaak tussen de SEC en Ripple gezien als belangrijke mijlpalen op de altcoin-markt. Al deze ontwikkelingen vergroten de interesse van investeerders in altcoins, waardoor er een nieuw momentum op de markt ontstaat.

Ethereum prijs klaar voor uitbraak?

In een nieuwe video-update vertelt cryptostrateeg Benjamin Cowen zijn 807.000 YouTube-abonnees dat ETH/BTC mogelijk het laagste punt van de cyclus heeft bereikt op 0,04 BTC. Hij waarschuwt echter dat er, op basis van historische voorrang, een kans bestaat dat ETH/BTC eerst onder het 0,04 BTC-niveau op de maandgrafiek daalt, voordat het weer gaat stijgen. Hij beschrijft het als volgt:

“Ik denk dat ETH/Bitcoin een dieptepunt bereikt in het bereik van 0,03 BTC tot 0,04 BTC, en dat het al 0,04 BTC heeft bereikt. Er bestaat dus een scenario waarin het dieptepunt voor ETH/Bitcoin 0,04 BTC is.

Dat gezegd hebbende, is er nog steeds een groot risico dat het onder de 0,04 BTC gaat.”

Cowen zegt dat ETH/BTC een soortgelijk patroon laat zien als in de voorgaande twee cycli, zowel in 2016 als in 2019, toen ETH/BTC op een dieptepunt op de maandgrafiek sloot, maar vervolgens een lager dieptepunt bereikte voordat het steeg. Hij gaat verder met:

“Kijk naar de laatste twee cycli waarin je een zeer vergelijkbare opstelling had. Oké, een van de dingen die je misschien opvalt is dat ETH/Bitcoin in deze eerste cyclus een maandelijkse afsluiting onder het laagste niveau had. Het laagste punt in het bereik lag dus precies hier [op 0,013 BTC] in 2016 en had daaronder een maandelijkse afsluiting. Maar de maand die de eerste maand markeerde met een maandelijkse afsluiting onder het laagste niveau, was niet het dieptepunt voor ETH/Bitcoin, maar in feite de volgende maand.”

De prijsbeweging van Bitcoin en het opkomende fractale patroon

Volgens de ervaren crypto-analist Ali Martinez zou de prijs van Bitcoin kunnen stijgen naar $64.000. De prijs van Bitcoin stuitte op weerstand bij $61.000 nadat zich een deathcross had gevormd tussen de 50 en 200-daagse MA’s en trok zich vervolgens terug naar het ondersteuningsniveau van $58.000.

Vanuit technisch oogpunt bevindt de prijs van de grootste cryptocurrency zich op een belangrijk doorbraakpunt dat de prijsbeweging in de komende maanden zal bepalen. Deze uitbraak zou een opwaartse trend of een diepere correctie kunnen veroorzaken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!