Mt. Gox verplaatst 33k Bitcoin naar exchanges

Een dag nadat de Mt. Gox-wallet een enorme $2 miljard aan Bitcoins had verplaatst, vond er eerder vandaag een soortgelijke transactie plaats naar de crypto-exchange OKX. Volgens on-chain gegevens heeft een Mt. Gox-adres in de afgelopen 24 uur in totaal 33.100 Bitcoins overgemaakt. Deze ontwikkeling maakt investeerders zenuwachtig, omdat het kan wijzen op een mogelijke nieuwe verkoopgolf van BTC.

Uit een recent rapport van PeckShield Alert blijkt dat een Mt. Gox-gelabeld adres in totaal 33,1K BTC, met een waarde van maar liefst $2 miljard, heeft overgedragen naar een nieuw adres dat begint met bc1qpn…7k53. Daarnaast heeft hetzelfde Mt. Gox-adres in de afgelopen 24 uur nog eens 117 BTC, ter waarde van $7 miljoen, overgemaakt naar de crypto-exchange OKX.

Deze gebeurtenis volgt op een eerdere transactie waarbij Mt. Gox $2 miljard aan Bitcoins overboekte naar de crypto-exchange BitGo, als onderdeel van de laatste uitbetalingen aan schuldeisers in BTC en BCH.

De recente verdeling van fondsen door Mt. Gox heeft flinke vooruitgang geboekt, met bijna 70% van het proces dat nu is afgerond. Meer dan $3,2 miljard aan Bitcoin is inmiddels verdeeld onder 17.000 schuldeisers. Toch moeten investeerders op hun hoede blijven voor prijsbewegingen van BTC, gezien de recente Mt. Gox-transacties.

“Er is een recente opleving in de activiteit van lang niet-beweeglijke Bitcoin-holdings, wat schommelingen in de markt veroorzaakt. Wanneer deze lang inactieve Bitcoins worden verplaatst, leidt dit vaak tot een toename van verkoopdruk,” aldus een rapport van CryptoQuant.

Nu de Amerikaanse PPI-inflatiegegevens tekenen van afkoeling laten zien, is de aandacht nu volledig gericht op de publicatie van de Amerikaanse CPI-inflatiegegevens voor de maand juli. Dit heeft de afgelopen twee dagen gezorgd voor een sterke opleving op de markt, met stijgingen van zowel Bitcoin als altcoins.

Daarnaast is de vraag naar digitale activa vanuit institutionele beleggers aanzienlijk toegenomen, aangezien de instroom naar spot Bitcoin ETF’s en spot Ethereum ETF’s weer op gang is gekomen. Volgens het laatste rapport heeft de bankgigant Goldman Sachs in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan $400 miljoen aan blootstelling aan spot Bitcoin ETF’s verworven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!